Crnogorski predsjednik Milatović počeo konsultacije o mandataru

Razgovorom s predstavnicima Pokreta Evropa sad, Milatović je započeo konsultacije, nakon kojih će odlučiti kome će povjeriti mandat za sastav nove Vlade

Region 31.07.2023, 10:22
Crnogorski predsjednik Milatović počeo konsultacije o mandataru
© AA

 Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović počeo je konsultacije o mandataru za sastav nove vlade. 


Milatović će danas u rezidenciji na Cetinju prvo razgovarati s predstavnicima Pokreta Evropa sad (PES).

Sastanku prisustvuju predsjednik PES-a Milojko Spajić, član Predsjedništva Boris Pejović, poslanik s liste tog pokreta Seid Hadžić i poslanica s liste PES-a i članica Alternative Jelena Nedović.

Milatović će danas razgovarati i s predstavnicima Demokratske partije socijalista i Nove srpske demokratije.Crnogorski predsjednik je ranije rekao da, iako ima rok od 30 dana, očekuje da će konsultacije završiti i prije, odnosno narednih 15 dana.

"Potreba je da što prije dobijemo stabilnu i evropsku vladu. Ja ću uraditi svoj dio posla, a trebalo bi da sve strane političkog spektra budu odgovorne i ozbiljne", naveo je Milatović.U novom sazivu Skupštine lista PES-a ima najviše poslanika - 24, a koalicija Zajedno 21 poslanika.

Prema rezultatima izbora, koji su održani 11. juna, koaliciji Za budućnost Crne Gore pripalo je 13 poslaničkih mjesta, koaliciji Demokrata i Građanskog pokreta URA 11, a Bošnjačkoj stranci šest.

Po dva predstavnika u parlamentu imaju koalicija Socijalističke narodne partije i Demosa i Albanski forum, a po jednog Hrvatska građanska inicijativa i Albanska alijansa.

komentari (0)