Diplomatski skandal u crnogorskoj vladi: Krivokapić vratio ministra vanjskih poslova iz posjete Sjevernoj Makedoniji

Krivokapić je odlučio da ministar vanjskih poslova Radulović, koji je podržao stav koalicionog partnera URA, koja je povukla podršku Vladi, u srijedu otkazuje sve razgovore i vrati se u Crnu Goru

Region 27.01.2022, 13:01
Diplomatski skandal u crnogorskoj vladi: Krivokapić vratio ministra vanjskih poslova iz posjete Sjevernoj Makedoniji
© AA

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić prekinuo je posjetu ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića, koji je u službenoj posjeti Skoplju.

Krivokapić je odlučio da ministar vanjskih poslova Radulović, koji je podržao stav koalicionog partnera URA, koja je povukla podršku Vladi, u srijedu otkazuje sve razgovore i vrati se u Crnu Goru.

Radulović, za kojeg je zatraženo da bude razriješen funkcije u Vladi, izvinio se premijeru Sjeverne Makedonije i visokim zvaničnicima s kojima je planirao da se sastane.

Crnogorski parlament će 4. februara glasati o nepovjerenju na inicijativu lidera URA Dritana Abazovića, kako bi se odlučilo da li Vlada treba da nastavi sa radom.

Krivokapić je najavio da će ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović zamijeniti ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića, kojeg je od samog početka optužio da radi protiv vlasti.

komentari (0)