Dvojica muškaraca upala u rijeku Trnavicu u Novom Pazaru: Potraga još traje

Grad Novi Pazar proglasio je vanrednu situaciju

Region 19.01.2023, 13:59 20.01.2023, 15:52
Dvojica muškaraca upala u rijeku Trnavicu u Novom Pazaru: Potraga još traje
© AA

 Dvojica muškaraca utopila su se u Novom Pazaru u naselju Ćerimidžinica kada su upali u nabujalu rijeku Trnavicu. Njihova tijela još uvijek nisu pronađena. 

Šef Odeljenja za vanredne situacije u Novom Pazaru Ismail Dupljak rekao je za Anadoliju da je situacija u Novom Pazaru veoma teška i kritična.

- Desila se velika tragedija, dvoje ljudi se utopilo. To su nezvanične informacije ali sudeći po svemu to je tačno. Oni su se nalazili na obali, zemlja se obrušila i oni su upali u vodu. Pretpostavljamo da su želeli da se zaštite od vode. Vatrogasno-spasilačke jedinice tragaju za njihovim telima, rekao je Dupljak za Anadoliju.

On je kazao da kiša u Novom Pazaru pada od sinoć i da su rijeke Raška, Jošanica, Banjska, Trnavica dostigli maksimalan nivo.

- Ove reke izlile su se na desetine lokacija. Gradski štab sa javnim komunalnim preduzećima, Vatrogasno spasilačkom jedinicom i privatnim preduzećima je na terenu. Radimo na utvrđivanju obala. Pala je velika količina kiše, rekao je Dupljak.

Najkritičnije je u naseljima Šutenovac i Ćerimidžinica gdje je voda prodrla u nekoliko kuća. Ove lokacije obišao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Mještanin Ćerimidžinice Sait Hasanović rekao je za Anadoliju da su njegove komšije pokušavale da zaštite svoje kuće od nadirajuće vode.

- Upao je jedan komšija, a drugi je pokušao da mu pomogne pa je i on upao. Sin mog gazde koji se utopio pokušao je da im pomogne, nije uspio. I on je upao u vodu ali su uspjeli da ga izvuku, rekao je Hasanović.

Mehanizacija javnih komunalnih preduzeća je na terenu gdje radnici rade na proširenju riječnih korita. Oni pune vreće sa pjeskom koje postavljaju uz riječne obale.

Grad Novi Pazar proglasio je vanrednu situaciju.

komentari (0)