Gužve na granici sa Bugarskom u sezoni odmora

Na izlaz iz Srbije čeka se oko 30 minuta, ali je izvesno da će gužve biti veće u predstojećim danima vikenda

Region 28.07.2023, 10:54
Gužve na granici sa Bugarskom u sezoni odmora
© AA

U jeku sezone godišnjih odmora, automobili na graničnim prijelazima često čekaju satima da napuste Srbiju. Ekipa AA posjetila je granični prijelaz Gradina prema Bugarskoj gdje je u dugoj koloni automobila zatekla uglavnom turske državljane na putu iz evropskih zemalja ka Turkiye.

Vozači i putnici zatečeni u kolonama šetaju pored svojih automobila i prebrojavaju vozila ispred sebe. Strpljivi su jer drugog izbora, kažu, nemaju. Sinoć su do kontrole na srpskom prijelazu morali da čekaju oko sat i po, a zatim u gužvi u međuprostoru do ulaska u Bugarsku još i duže.

Prema posljednjem saopštenju Auto-moto saveza Srbije na osnovu informacija Uprave granične policije, na izlaz iz Srbije na Gradini čeka se pola sata, ali se u saopštenju naglašava da tome treba dodati i vrijeme koje se provodi na bugarskim terminalima, što dodatno povećava ukupno vrijeme zadržavanja.

Iako su tokom jučerašnjeg dana kolone teretnih vozila bile veoma duge, vrijeme čekanja za putnička vozila i teretnjake danas je jednako.

Kako pokazuje posljednje saopštenje AMSS, na izlaz iz Srbije se ni na jednom graničnom prelazu ne čeka duže od 30 minuta, ali je izvjesno da će se to promeniti u predstojećim danima vikenda.

komentari (0)