Hiljade građana na protestima u Podgorici

Skup su podržale opozicione partije - DPS, SDP, SD, Liberalna partija i brojne nevladine organizacije

Region 18.11.2022, 09:09 18.11.2022, 09:21
Hiljade građana na protestima u Podgorici
© AA

Ispred Skupštine Crne Gore u Podgorici večeras je održan drugi protest pokreta "Ima nas" kome je prisustvovalo na hiljade građana iz Crne Gore. Sa skupa je zatraženo povlačenje izmjena Zakona o predsjedniku Crne Gore, dogovor oko izbora sudija Ustavnog suda i održavanje vanrednih parlamentarnih izbora. 

Skup je počeo intoniranje crnogorske himne, a građani su nosili državne zastave. Skup su podržale opozicione partije - DPS, SDP, SD, Liberalna partija i brojne nevladine organizacije, piše AA. 

Izvršni direktor Foruma "Luča" Nebojša Mrvaljević je poručio da okupljeni večeras priznaju da ekstremno vole jedinu domovinu – Crnu Goru.

- Jer ekstremno postojano stojimo na braniku njenog prava, slobode i časti, crnogorske istorije i njenih temeljnih vrijednosti i ustavnog uređenja. Jer smo ekstremno jaka odbrana jedinstva njenih naroda, vjera i građana i evropskih vrijednosti koje baštine, kazao je Mrvaljević.

Šef medijskog tima SDP-a Mirko Stanić je poručio da oni koji su danas vlast znaju zašto bježe od izbora.

- Znamo i mi i oni da su se prebrzo iz taksija uletjeli u mercedese i audije, obilaske egzotičnih lokacija, na partijsko i zapošljavanje prijatelja, braće i kumova. Znamo i mi i oni da rade sve ono protiv čega su se navodno borili. I zato i ne smiju pred lice građana, jer bi svi odreda završili u ružnoj političkoj istoriji, kazao je Stanić.

Istakao je da ga ovih dana pitaju šta to okupljeni građani brane na ulici.

- Pa da i ja priznam da branim ono najvrjednije što sam naslijedio. Crnogorsku kapu i medalju za hrabrost prađeda Mirka i partizansku spomenicu prađeda Radosava. Znaju i oni i mi što mi branimo i zato bježe od izbora. Znaju da nas ima više koji smo za evropsku i građansku - nego za Vučićevu i Putinovu Crnu Goru, istakao je on.

Okupljeni su u nekoliko navrata skandirali ime predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Nakon govora građani su krenuli u protestnu šetnju.

komentari (0)