Islamska zajednica u Crnoj Gori dobila prvu ženu predsjednicu Medžlisa

Novim Ustavom Islamske zajednice u Crnoj Gori osigurano je pravo aktivnog učešća i predsjedavanja pripadnicama ženskog pola u institucijama Islamske zajednice

Region 31.01.2023, 09:40 02.02.2023, 15:26
Islamska zajednica u Crnoj Gori dobila prvu ženu predsjednicu Medžlisa
© Islamska zajednica Crne Gore

Islamska zajednica u Crnoj Gori dobila je prvu ženu predsjednicu Medžlisa. Na konstitutivnoj sjednici Medžlisa Islamske zajednice Podgorica za buduću predsjednicu u narednom četverogodišinjem mandatu izabrana je Refika Lela Tuzović.

- Novim Ustavom Islamske zajednice u Crnoj Gori osigurano je pravo aktivnog učešća i predsjedavanja pripadnicama ženskog pola u institucijama Islamske zajednice. Do sada je bilo slučajeva da žene budu članovi Medžlisa i Sabora, a sinoć je jedna od njih izabrana za predsjednicu Medžlisa u Glavnom gradu, saopćeno je iz Islamske zajednice.

Refika Lela Tuzović rođena je 26.02.1957. godine, u mjestu Lijeva Rijeka, Općina Podgorica.

Završila je srednju ekonomsku školu i maturirala 1975. godine.

Radni vijek započinje u preduzeću “Gornji Ibar” kao kalkulant i fakturista, kasnije je unaprijeđena na mjesto materijalnog i finansijskog knjigovođe.

Godine 2000. počinje raditi kao honorarni službenik Mešihata Islamske zajednice u Crnoj Gori na poslovima računovođe, gdje 2003. godine dobija stalni posao kao šef računovodstva, koji i dalje uspješno obnaša.

Udata je i majka troje djece.

komentari (0)