Krivokapić se sastao sa Vučićem: Odnosi Crne Gore i Srbije moraju biti bolji

Crnogorski premijer naveo je da je sastanak protekao u otvorenoj i konstruktivnoj atmosferi

Region 03.11.2021, 10:58 03.11.2021, 11:57
Krivokapić se sastao sa Vučićem: Odnosi Crne Gore i Srbije moraju biti bolji
© Twitter

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić sastao se danas sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem u Srbiji. Crnogorski premijer naveo je da je sastanak protekao u otvorenoj i konstruktivnoj atmosferi.

- Saglasili smo se da odnosi između Crne Gore i Srbije moraju biti bolji, kvalitetniji i intenzivniji, u skladu sa interesima svih naših građana, naveo je Krivokapić na svom Twitter nalogu.

Vučić je istakao da intenzivan i kontinuiran dijalog na visokom nivou predstavlja glavni preduslov za stvaranje klime boljeg razumijevanja i lakšeg prevazilaženja eventualnih razlika između dvije države i dodao da Srbija pridaje poseban značaj daljem razvoju sveukupnih bilateralnih odnosa sa Crnom Gorom, u duhu prijateljstva i međusobnog uvažavanja.

Iz Službe za saradnju sa medijima srbijanskog predsjednika navodi se da je Vučić posebno naglasio da su dobri odnosi između Srbije i Crne Gore od izuzetnog značaja za stabilnost čitavog regiona.

- Verujem da delimo mišljenje da do stabilizacije odnosa i njihovog sveukupnog unapređenja može doći ukoliko postoji volja i spremnost za to sa obe strane, uz uzajamno uvažavanje i sagledavanje zajedničkih potreba i interesa, rekao je Vučić.

Krivokapić je izrazio spremnost da se odnosi između dvije države unaprijede u svim aspektima od obostranog interesa i dodao da "Crna Gora pozdravlja strategiju odmjerenih koraka za obostrano korisne odnose dvije zemlje".

Govoreći o evrointegracijama, Vučić je istakao da Srbija snažno podržava sve zemlje regiona na putu ka članstvu u Evropskoj uniji, te da je u tom smislu uzajamna podrška od izuzetnog značaja.

Sagovornici su se takođe saglasili da postoji obostrani interes za revitalizaciju infrastrukture koja povezuje dvije zemlje, pri čemu su istakli da je od velikog značaja izgradnja putne i željezničke infrastrukture, kao i dalji rad na energetskim projektima, te zajednički nastup na trećim tržištima.

Vučić i Krivokapić su u tom smislu posebno istakli strateški značaj izgradnje autoputa Beograd - Južni Jadran i modernizaciju pruge Beograd - Bar, piše AA.

 

komentari (0)