Milo Đukanović odlazi sa čela DPS-a nakon 25 godina

Vijest o povlačenju Đukanovića prenose crnogorski mediji

Region 05.04.2023, 21:29
Milo Đukanović odlazi sa čela DPS-a nakon 25 godina
© AA

Predsjednik DPS-a Crne Gore Milo Đukanović podnijet će ostavku na tu funkciju, prenose crnogorski mediji.

Vršilac dužnosti predsjednika te stranke bit će Danijel Živković, sada šef kluba poslanika, javlja TVCG.

Đukanović je bio na čelu DPS-a od 1998. godine, odnosno 25 godina. O ovoj odluci, Đukanović je navodno već informisao partijske kolege.

Sjednica GO partije bit će uskoro održana.

 

Đukanović je nedavno poražen na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori. 
Odlazeći predsjednik Crne Gore ranije je potvrdio da je njegovo povlačenje bilo na stolu na Kongresu 2021. godine, ali je tada zaključeno da nije vrijeme za to.

Đukanović je polovinom marta, međutim, najavio je da će se povući sa funkcije čelnika te stranke.

Tada je rekao da unutarpartijski izbori u DPS-u dolaze nakon predsjedničkih i prijevremenih parlamentarnih izbora u roku od 60 do 90 dana nakon završetka izbora. Onda će biti birano novo rukovodstvo partije. 

Od 1991. godine, Đukanović je bio potpredsjednik DPS Crne Gore. Kada je 1997. godine eskalirao sukob sa dotadašnjim liderom Momirom Bulatovićem, na mjesto predsjednika partije izabrana je Milica Pejanović Đurišić. 

Treći kongres je održan 31. oktobra 1998. godine, i tada je Đukanović izabran na mjesto predsjednika, što je funkcija koju je obavljao do danas.

Posljednji kongres DPS-a održan je u januaru 2021. godine, nakon poraza na izborima 2020. godine. I mada je Đukanović, po sopstvenom priznanju, kao opciju imao povlačenje, do toga nije došlo, prenosi RCTG.

komentari (0)