Ministarstvo zdravlja Turkiye doniralo Opštoj bolnici Priboj laparaskopski aparat

Nakon uručivanja medicinskog aparata, koji će u značajnoj mjeri doprinijeti podizanju kvaliteta zdravstvenih usluga u Priboju, konzul Basol je izjavio da dvije države imaju historijski dobre odnose, a da je regija Sandžak most prijateljstva Srbije i Turkiye.

Region 08.04.2022, 14:27 08.04.2022, 14:45
Ministarstvo zdravlja Turkiye doniralo Opštoj bolnici Priboj laparaskopski aparat
© AA

Ministarstvo zdravlja Republike Turkiye Opštoj bolnici Priboj doniralo je laparaskopski aparat. Donaciju čija je vrijednost veća od 100 hiljada eura rukovodstvu bolnice sandžačke opštine uručio je konzul Republike Turkiye u Novom Pazaru Basar Basol. 

Nakon uručivanja medicinskog aparata, koji će u značajnoj mjeri doprinijeti podizanju kvaliteta zdravstvenih usluga u Priboju, konzul Basol je izjavio da dvije države imaju historijski dobre odnose, a da je regija Sandžak most prijateljstva Srbije i Turkiye. Basol je naglasio i to da je Republika Turkiye u Sandžaku realizovala mnoge projekte, i da će se sa ulaganjima u tu regiju nastaviti i u narednom periodu.

- Prije tri mjeseca ljudi iz ove opštine su došli kod nas i iskazali potrebu njihove bolnice za laparaskopskim aparatom. Mi smo tu informaciju preneli Ministarstvu zdravlja Turkiye i oni su bez ikakvog čekanja donirali taj aparat. Odnosi dvije države koji su na historijskom maksimumu, doveli su do toga da i ovdje realizujemo veoma važne projekte. Prije današanje donacije, i Turska agencija za koordinaciju i saradnju realizovala je u Priboju bitne projekte. Nama je želja da našim prisustvom u regiji Sandžak nastavimo da dajemo doprinos i da imamo uspješnu saradnju, rekao je Basol.

Uručivanju vrijedne donacije u Priboju prisustvovalo je rukovodstvo Opšte bolnice Priboj, predstavnici lokalne samouprave i predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća Jasmina Curić.

komentari (0)