Puške, snajperi, mitraljezi: Građani Srbije policiji predali 13.500 različitog oružja

Istakao je da je prikupljen veliki broj automatskih pušaka, kao i snajperske puške, mitraljezi i drugo oružje

Region 14.05.2023, 13:43 15.05.2023, 15:40
Puške, snajperi, mitraljezi: Građani Srbije policiji predali 13.500 različitog oružja
© AA

Nakon dva masovna ubistva počinjena u Srbiji u proteklom periodu, vlastima je predato oko 13.500 različitog naoružanja i minsko-eksplozivnih sredstava, javlja Anadolija.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je do jutros prikupljeno oko 13.500 različitog naoružanja navodeći da je ponosan na akciju prikupljanja oružja, jer je to važno zbog sigurnosti građana.

Nakon obilaska prikaza neregistrovanog oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava u Duvaništu, nedaleko od Smedereva, Vučić je naveo da je prikupljeno oko 13.500 različitog naoružanja i minsko-eksplozivnih sredstava oko 2.000, od čega oko 1.750 ručnih granata, bombi, zolja...

Vučić je potvrdio da je država odlučna da sprovede svoju odluku i da će građanima do 8. juna biti omogućeno da bez posljedica predaju svo neprijavljeno oružje, municiju i eksplozivne naprave, ali da će poslije tog roka biti primijenjene represivne mjere za držanje neprijavljenog oružja i municije.

Srbijanski predsjednik je rekao da je prikupljeno oko 13.500 komada različitog naoružanja i minsko-eksplozivnih sredstava, od toga oko 1.750 ručnih granata, bombi i zolja.

Istakao je da je prikupljen veliki broj automatskih pušaka, kao i snajperske puške, mitraljezi i drugo oružje.

Još jednom je pozvao sve građane da do 8. juna predaju i nelegalno i legalno oružje.

- Nikome se ne isplati da kod sebe drži nelegalno oružje, dodao je Vučić.

komentari (0)