Rifat ef. Fejzić ponovo izabran za reisa IZ u Crnoj Gori

Rifat Fejzić funkciju reisa obavlja od 2003. godine. Završio je islamski fakultet Univerziteta Dokuz Eylul u Izmiru. Govori turski jezik.

Region 08.11.2021, 13:07
Rifat ef. Fejzić ponovo izabran za reisa IZ u Crnoj Gori
© AA

Rifat ef. Fejzić ponovo je izabran za reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori, na Izbornoj skupštini Posebnog izbornog tijela za izbor reisa održanoj danas u Podgorici. 

Kao kandidat dvanaest medžlisa i jedini kandidat za reisa, Rifat ef. Fejzić tajnim glasanjem dobio je 45 glasova od 47 prisutnih članova izbornog tijela koje čine članovi Sabora, Mešihata i Islamskog vijeća Islamske zajednice u Crnoj Gori.

Uoči početka zasjedanja, prisutni su proučili Fatihu za duše predsjednika Medžlisa Bijelo Polje Harisa Kurćehajića, bivšeg muftiju Islamske zajednice u Srbiji Muamera Zukorlića i bivšeg muftiju Islamske zajednice Kosova dr Redžepa Boje.

Nakon izbora za novi šestogodišnji mandat, reis Fejzić poručio je da će nastaviti sa unapređenjem vjerske infrastrukture i podmlađivanjem kadrovskog potencijala. Naglasio je zadovoljstvo učešćem žena u izbornom procesu.

Rifat Fejzić funkciju reisa obavlja od 2003. godine. Završio je islamski fakultet Univerziteta Dokuz Eylul u Izmiru. Govori turski jezik. Oženjen je i otac troje djece, javlja AA. 

komentari (0)