Srbi na Kosovu održali proteste:" Vučiću, Kosmet te neće, izdao si nas"

Protest, koji su obezbjeđivali Policija Kosova, KFOR i EULEX, završen je bez incidenata

Region 08.01.2023, 17:34 08.01.2023, 17:46
Srbi na Kosovu održali proteste:" Vučiću, Kosmet te neće, izdao si nas"
© AA

U centru Sjeverne Mitrovice održan je protest lokalnih Srba u znak nezadovoljstva pristupom koji predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ima prema Kosovu. 

Na protestu koji je organizovao Pokret za odbranu Kosova prisustvovalo je oko 200 ljudi. Oni su nosili poruku "Vučiću, Kosmet te neće, izdao si nas", piše AA. 

Prisutni su uzvikivali parole protiv predsjednika Srbije Vučića i Srpske liste, najveće političke stranke kosovskih Srba te protiv premijera Kosova Albina Kurtija.

Jedan od organizatora protesta Ivan Miletić rekao je u svom govoru da je uzaludno bilo uvjerenje da će predsjednik Srbije Vučić stati uz kosovske Srbe na barikadama na sjeveru Kosova.

Miletić je rekao da se kosovskim Srbima bliži kraj i da su zato prinuđeni da organizuju protest.

- Okupili smo se, morali smo, došao je zadnji čas, šta da vam kažem sem da narod Kosovske Mitrovice i (srpski) narod Kosova neće da stane i neće da se preda, borićemo se do zadnjeg, izjavio je on.

Protest, koji su obezbjeđivali Policija Kosova, KFOR i EULEX, završen je bez incidenata.

Neki od Srba koji žive na Kosovu optužili su predsjednika Srbije Vučića da tokom nedavnih tenzija na sjeveru Kosova nije dovoljno brinuo o kosovskim Srbima.

komentari (0)