Stanivuković crnogorsku naciju nazvao izmišljenom: Crnogorska opozicija traži zabranu ulaska

Ivan Vujović, iz SDP-a,  povodom takvih izjava  kazao je kako bi „svaka normalna država, nakon ovakvih izjava, banjalučkom vođi pokazala vrata“, a nevladino udruženje „Crnogorska kulturna mreža“ je zatražila zabranu ulaska u zemlju...

Region 17.08.2021, 10:59 17.08.2021, 12:47
Stanivuković crnogorsku naciju nazvao izmišljenom: Crnogorska opozicija traži zabranu ulaska

Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković kod dijela javnosti  Crne Gore izazvao je nezadovoljstvo time što je tokom posjete toj državi kazao da je Crnogorac kao nacija izmišljena.

- Ovdje Crnogorac kao nacija, mislim da je to izmišljeno, kazao je Stanivuković u videozapisu koji je objavljen na internetu.

Na izjave Stanivukovića, gradonačelnika Banja Luke, reagovali su mnogi. 

Crnogorska opozicija osudila je njegovi izjavu te su istakli kako „mlade generacije očigledno nisu zapamtile kako je završio projekat ' Velike Srbije' sa obzirom na to da se sada bave projektom 'srpskog svijeta“.  

Ivan Vujović, iz SDP-a,  povodom takvih izjava  kazao je kako bi „svaka normalna država, nakon ovakvih izjava, banjalučkom vođi pokazala vrata“, a nevladino udruženje „Crnogorska kulturna mreža“ je zatražila zabranu ulaska u zemlju.

Podsjetimo, Drašku Stanivukoviću, gradonačelniku Banja Luke je, prije godinu dana zabranjen ulazak u Crnu Goru, kada je učestvovao u litijama a koje su organizovane pred opće izbore, a policija mu je nakon privođenja izdala rješenje da Crnu Goru napusti u roku od sat. Tada je Stanivukoviću zabranjen ulazak u Crnu Goru u trajanju od godinu dana te je ta mjera trebala da važi do 29. Augusta ove godine. No, rješenje o zabrani ulaska u Crnu Goru ukinuto je krajem juna.

komentari (0)