Sve oči uprte u Abazovića: Najbliži premijerskoj funkciji

Abazović je rekao i da će učiniti sve da se zemlja ne podijeli na dva različita pola. 

Region 09.02.2022, 11:01
Sve oči uprte u Abazovića: Najbliži premijerskoj funkciji
© AA

U pregovorima o novoj crnogorskoj vladi sve oči su uprte u lidera URA-e Dritana Abazovića, koji je odigrao ključnu ulogu u uspostavljanju i padu prethodne vlasti.

Smatra se da je Abazović, političar albanskog porijekla, školovan u Sarajevu i koji se bori za članstvo Crne Gore u Evropskoj uniji, najbliža osoba premijerskoj funkciji u novoj vladi.

Abazovića, koji je proglašen izdajnikom jer je omogućio formiranje prethodne crnogorske vlasti u kojoj su dominirale srpske stranke, sada srpske stranke optužuju da je izdao volju birača i "predao se mafiji" za njegovu ulogu u rušenju vlade.

U razgovoru za njemački DW, Abazović je rekao da nova Vlada Crne Gore treba da ima sedam ili osam jasnih zadataka, a najvažniji među njima je da ponovo otvori put ka članstvu u Evropskoj uniji i da se pripremi za novu turističku sezonu. Abazović je rekao i da će učiniti sve da se zemlja ne podijeli na dva različita pola. 

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da vjeruje da će Abazović postati premijer manjinske vlade i da će njegova partija DPS podržati manjinsku vladu izvana u parlamentu.

Abazović, za koga se ne zna da li će postati premijer manjinske vlade, ističe se kao ključna figura u formulisanju nove vlade.

komentari (0)