U Crnoj Gori narednih dana prijedlog za mandatara

Đukanović je, upitan da li je Dritan Abazović, lider pokreta URA prihvatljiv za mandatara, pojasnio da je uloga šefa države da nakon što dobije saznanje o postojanju parlamentarne većine, njenom predstvniku da mandat za sastav vlade

Region 10.02.2022, 13:00
U Crnoj Gori narednih dana prijedlog za mandatara
© AA/Balkan News

Prema informacijama predstavnika pojedinih partija u Crnoj Gori, crnogorski predsjednik Milo Đukanović najvjerovatnij bi do kraja ove ili početkom naredne sedmice trebao predložiti mandatara za sastav nove vlade, a kako nezavnično najavljuju taj korak bi se mogao dogoditi čak danas ili sutra.

Najbliže ime premijerskoj funkciji je lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović. Predsjednik Crne Gore za TVCG kazao je kako je stekao utisak da postoji visok stepen podudarnosti o tome šta sad treba raditi u Crnoj Gori, a to je, prema njegovim riječima, brzo formirati vladu koja će biti utemmeljena u jasnoj parlamentarnoj većini, prenosi Hayat.

Đukanović je, upitan da li je Dritan Abazović, lider pokreta URA prihvatljiv za mandatara, pojasnio da je uloga šefa države da nakon što dobije saznanje o postojanju parlamentarne većine, njenom predstvniku da mandat za sastav vlade.

Prema Ustavu Crne Gore, šef države predlaže Skupštini mandatara za sastav vlade nakon obavljenog razgovora s predstavnicima parlamentarnih partija, pišu Vijesti.me.

komentari (0)