Vojsci i policiji Crne Gore veće plate

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane Crne Gore, uvećanje zarada vojnicima je prvo povećanje nakon 2016. godine.

Region 24.06.2022, 13:59 27.06.2022, 12:25
Vojsci i policiji Crne Gore veće plate
© AA

Zarade pripadnika Vojske Crne Gore bit će uvećane za 10 do 15 odsto, dok će zarade policijskih službenika biti uvećane do deset odsto. 

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane Crne Gore, uvećanje zarada vojnicima je prvo povećanje nakon 2016. godine.

Vlada Crne Gore donijela je jučer, na predlog Ministarstva odbrane, Uredbu o izmjenama i dopunama Uredbe o zaradama lica u službi u Vojsci Crne Gore, za čiju primjenu će biti potrebno oko 195.000 eura mjesečno, a za šta sredstva u budžetu već postoje, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Ukupna zarada lica u službi u Vojsci bit će uvećana za 10 odsto od osnovne zarade, a za pripadnike deklarisanih jedinica za 15 odsto, koji do sada nisu imali nikakav dodatak, uprkos važnoj ulozi u okviru evroatlantskog sistema kolektivne odbrane, piše AA. 

 - Usvajanjem ove Uredbe stvorit ćemo uslove za poboljšanje materijalnog statusa zaposlenih u Vojsci, spriječiti odliv kadrova ali i te pozicije učiniti atraktivnijim za rad. S obzirom na to da je zaposlenima u zdravstvu i prosvjeti zarada u prethodnom periodu uvećavana dva puta, zalagaću se za dalje poboljšanje uslova rada i statusa zaposlenih u Vojsci i Ministarstvu odbrane, ocijenio je potpredsjednik Vlade i ministar odbrane Raško Konjević.

Takođe, na jučerašnjoj sjednici Vlade usvojena je Odluka o izmjeni odluke o dodatku na osnovnu zaradu za obavljanje poslova na određenim radnim mjestima, kojom će policijskim službenicima zarada biti uvećana do 10 odsto osnovne zarade. Navedena odluka će stupiti na snagu danom objavljivanja u Službenom listu kako bi se povećanje što prije odrazilo na zarade policijskih službenika.

komentari (0)