Vučić: "Kurti želi izazvati sukob na Kosovu po svaku cijenu"

Istakao je da Kurti nije zainteresovan za formiranje Zajednice srpskih opština i da je njegov jedini interes, kao i zapadnih zemalja, kada će Srbija priznati nezavisnost Kosova

Region 14.04.2023, 13:35 17.04.2023, 14:16
Vučić: "Kurti želi izazvati sukob na Kosovu po svaku cijenu"
© AA

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da premijer Kosova Albin Kurti po svaku cijenu želi da izazove sukob na Kosovu.

Istakao je da Kurti nije zainteresovan za formiranje Zajednice srpskih opština i da je njegov jedini interes, kao i zapadnih zemalja, kada će Srbija priznati nezavisnost Kosova. 

- Nećemo pristati na njihove prevare, rekao je Vučić u Raškoj na sastanku sa političkim predstavnicima Srba sa Kosova, koje je pozvao na bojkot izbora zakazanih za 23. aprič. 

Srbijanski predsjednik je kazao kako Kurti insistira  na izborima na sjeveru Kosova, kako bi poslije rekao da Sjeverna Mitrovica, Zubin Potok, Leposavić nisu srpske opštine pa ne mogu formirati Zajednicu srpskih opština. 

Dodao je da će Srbima sa Kosova izdvojiti dodatna ulaganja te naveo nekoliko mjera. Jedna od njih je, navodi se, povećanje finansijske pomoći kosovskim Srbima sa 11.000 dinara na 20.000, što je 6.600 eura godišnje, piše Dnevnik.ba. 

komentari (0)