Vučić: Zagreb želi srušiti vlast u Beogradu

Tvrdeći da Hrvatska vidi Srbiju kao regionalnog rivala, Vučić je rekao da Zagreb ne želi da vidi uspješnu i poštovanu Srbiju

Region 30.05.2023, 14:40 30.05.2023, 14:52
Vučić: Zagreb želi srušiti vlast u Beogradu
© AA

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić,  izjavio je da Hrvatska pokušava da sruši vlast u Beogradu.

Tvrdeći da Hrvatska vidi Srbiju kao regionalnog rivala, Vučić je rekao da Zagreb ne želi da vidi uspješnu i poštovanu Srbiju, piše Index.hr. 

- Što se tiče pritisaka u zemlji, prvi je regionalan. Zagreb, dio političkog Sarajeva, dio Podgorice, odatle dolaze pritisci u Šolakovoj režiji. Ne rade oni to zbog Aleksandra Vučića. Nisam ja meta. Meta je Srbija u pravom smislu te riječi. Šta mislite zbog čega je netko u Zagrebu ili Prištini zainteresiran da u Srbiji dođe do svrgavanja vlasti putem protesta? Da ne pričam kako je to nemoguće, iz milijun razloga. Možete zauzeti 500 zgrada, bit ćete izbačeni iz 500 zgrada, rekao je Vučić.

Reagujući na Vučićeve izjave, hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je da Hrvatska nema skrivenu agendu protiv Beograda.

- Ako u Srbiji najviši dužnosnici čitaju hrvatske medije, OK, čitamo ih i mi, pa nismo svaki put najsretniji i najzadovoljniji. Smatram da hrvatska Vlada i hrvatske institucije nemaju nikakvu skrivenu agendu da ruše bilo koju vlast u bilo kojoj susjednoj državi, pa ni u Srbiji i to je svakome jasno. Ne znam zašto se opterećuju onime što čitaju u hrvatskim medijima i na hrvatskim portalima. Kad bismo mi bazirali naše odluke o odnosu sa susjednom zemljom, a to je Srbija, na temelju njihovih medija, onda bi mi škrto razgovarali jako puno godina.Prema tome, držimo se mi naših prioriteta i zadaća i želje da unaprijedimo odnose sa našim susjedima, a Srbiji želimo stabilnost i da rješava svoje probleme unutar Srbije, kazao je Pleknović, piše AA. 

komentari (0)