Za Podgorički maraton prijavljeni atletičari iz 26 država

Region 04.11.2021, 14:32 04.11.2021, 14:39
Za Podgorički maraton prijavljeni atletičari iz 26 država
© AA

Za učešće na internacionalnom Podgoričkom maratonu, koji će 7. novembra biti održan u glavnom gadu Crne Gore, prijavljeni su atletičari iz 26 država, saopštili su organizatori.

Podgorički maraton ove godine bit će održan 28. put, a zbog složene epidemiološke situacije izazvane pandemijom koronavirusa, maratonci neće tradicionalno trčati kroz Golubovce, Mataguže i Tuzi, sa startom i ciljem na podgoričkom Trgu nezavisnosti.

Kompletna manifestacija bit će održana u bulevaru Crnogorskih serdara na kružnoj stazi dugoj dva kilometra, na kojoj se tradicionalno svake godine održava i Ultramaraton Montenegro na 50 kilometara.

Start i cilj trka bit će ispred nekadašnjeg hotela Siti. Saopšteno je da će manifestacija biti održana pod geslom "Dan trčanja Podgorice", u okviru koje je predviđeno zvanično Prvenstvo Crne Gore u polumaratonu i maratonu. Programom su predviđene i trke na pet i deset kilometara.

- Za učešće na podgoričkoj manifestaciji, računajući sve četiri trke, prijavljeno je više od 500 učesnika. Za prvenstvo Crne Gore u polumaratonu i maratonu 30 takmičara. Rok za prijavu ističe u petak u 20 sati, kazao je Milan Madžgalj, generalni sekretar Atletskog saveza Crne Gore.

Manifestacija će biti održana bez prisustva publike, a uz poštovanje mjera i držanja distance koje važi van staze. Odlučeno je da zbog propisanih mjera ne mogu svi takmičari startovati odjednom, nego će trke početi pojedinačno.

- Nastupit će Slađana Pejović, kojoj će to biti prvi nastup ove godine. Učešće su najavili najbolji crnogorski maratonci i polumaratonci, a veliki broj takmičara prijavljen je iz inostranstva, rekao je Madžgalj.

Direktor Atletskog saveza Crne Gore Milorad Vuletić kazao je da je organizator u posljednje dvije godine došao u situaciju da glamuroznu manifestaciju ne može organizovati na pravi način.

- Slična situacija je i ove godine. U razgovoru sa čelnicima Podgorice i njihovim predstavnicima za sport, došli smo do kompromisnog rješenja da se sa nivoa glavnog grada u određenom periodu organizuje manifestacija sportsko-rekreativnog karaktera cestovnog trčanja, koja bi izazvala masovnost i učešće što više rekreativaca, od djece do najstarije populacije, naglasio je Vuletić.

Prema njegovim riječima, Atletskom savezu ostalo je da realizuje svoj program, otvoreno prvenstvo Crne Gore u maratonu i polumartonu, piše AA.

komentari (0)