12-godišnja Iman Drugović spremna za nove uspjehe: Osvojena 4 državna prvenstva i viceprvakinja Svjetskog kupa

Uspješna i mlada bh. sportašica učestvovat će na takmičenju sa još 1.600 takmičara iz 27 zemalja...

SPORT 11.01.2023, 16:28 12.01.2023, 10:30
12-godišnja Iman Drugović spremna za nove uspjehe: Osvojena 4 državna prvenstva i viceprvakinja Svjetskog kupa
© Facebook

Dvanaestogodišnja, Iman Drugović, uspješna i mlada bh. sportašica, četverostruka državna prvakinja i viceprvakinja svijeta u kickboksu u kategoriji do 47 kg, priprema se za Evropski kup, koji počinje početkom februara u hrvatskom gradu Karlovcu.

Pod vodstvom Huseina Alibalića, trenera kluba Borac – Jelah iz Tešnja, kluba za koji se Iman takmiči i uz pomoć privatnog trenera Saše Terzića, koji je neko vrijeme trenirao Iman, ali i trenere Armina Jejne i Armina Čengića, voditelje projekta "Kucaju na vrata zaboravljenji asevi u Fisu",  Iman će učestvovati na takmičenju sa 1.600 takmičara iz 27 zemalja i 144 kluba

/Trener Husein Alibalić, Iman Drugović i trener Saša Terzić

- Iman već duže vrijeme radi kako sa trenerima iz kluba, tako i sa privatnim trenerima, koje smo angažovali. Njen dosadašnji trud se isplatio, što može i dokazati da već ima svog sponzora za ovo takmičenje. Firma OrtoSar iz Sarajeva se javila da Iman sponzoriše na ovom tamičenju, kazao je Nermin Drugović, otac Iman.

I Iman Drugović nije krila svoju radost. Ističe da  joj je ovo takmičenje izuzetno važno i da se svaki dan priprema.

- Pripremam se svaki dan. Konkurencija jeste velika, ali se ne plašim. Dat ću sve od sebe da budem najbolja, pa vidjet ćemo, kazala je Iman.

/Iman Drugović: Dat ću sve od sebe 

Dodala je i da je naročito sretna što ovaj put ima i posebnog sponzora za takmičenje, što će, ističe ona, olakšati i njoj i njenim roditeljima, koji su u većini sve sami finansirali.

Podsjetimo, Iman Drugović četverostruka je državna prvakinja i viceprvakinja svijeta u kategoriji do 47 kg.

Osim što osvaja zlatne i srebrene medalje, Iman je vlasnica i brojnih pehara za najuspješniju takmičarku u svojoj kategoriji. Brojna su takmičenja na kojima je Iman od početka svoj sportskog puta učestvovala. Pored ostalih, tu je i Internacionalno takmičenje Sana Open, koje se održalo u Sanskom mostu u septembru 2022. godine, gdje je uz zlatnu medalju Iman osvojila i pehar za najuspješniju takmičarku svoje kategorije. Nakon toga, učestvovala je u Balkan Open u Tešnju u oktobru 2022. godine, gdje je osvojila bronzanu medalju.

Piše: Elmina Muhić

komentari (0)