Šampionka u kickboksu Iman Drugović iz Niša donijela zlato: „Nisam htjela medalju bez borbe“

Spremna i odlučna na ovom takmičenju u kategoriji stariji kadeti do 42 kg kick light, pobijedila je od nje mnogo stariju djevojčicu i osvojila zlatnu medalju te na najbolji način predstavila svoj klub i svoju zemlju.

SPORT 07.12.2021, 11:52 07.12.2021, 12:01
Šampionka u kickboksu Iman Drugović iz Niša donijela zlato: „Nisam htjela medalju bez borbe“
© Privatna galerija

Šesti internacionalni Open kickboxing venue „Balkan Best Fighters“, održan je prethodnog vikenda u Nišu. Na takmičenju predstavilo se 66 klubova iz šest država Balkana sa ukupno 300 takmičara. Među takmičarima bila je i Iman Drugović, takmičarka Kickboks kluba Panters iz Sarajeva. Jedanaestogodišnja djevojčica, koja je dvostruka šampionka Bosne i Hercegovine u Kickboksu u svojoj kategoriji.  

I ovaj put Iman je pokazala svoje kvalitete. Spremna i odlučna na ovom takmičenju u kategoriji stariji kadeti do 42 kg kick light, pobijedila je od nje mnogo stariju djevojčicu i osvojila zlatnu medalju te na najbolji način predstavila svoj klub i svoju zemlju.

Dvostruka šampionka BiH na takmičenju u Nišu 

Prije meča, otkrila nam je Iman, protivnica nije imala svu zaštitnu opremu te je diskvalifikovana. Međutim, dodaje sagovornica, ona nije htjela da zlatnu medalju dobije bez borbe pa su zamolili sudije i organizatore da se njihova borba pomjeri i da protivnički tim uspije obezbijediti opremu i na taj način pokaže šta može i zasluži zlato.

Tako je i bilo. Sudije i organizatori pristali su, govori nam Iman, odgoditi borbu i onda je sve počelo.

- Kada su nabavili svu zaštitnu opremu, meč je počeo. Tu sam opet pobijedila, priča nam Iman Drugović i prisjeća se svojih emocija.

Pobjeda Iman Drugović u Nišu 

Na početku, prije meča, kada je njena protivnica diskvalifikovana, Iman je bila tužna.

- Bio je to stvarno jedna mješavina emocija. Prvo sam bila tužna, pa sam imala i tremu jer je protivnica starija. Onda sam bila uzbuđena da sam jedva čekala da meč počne. A onda, kad sam saznala da će meč biti otkazan, bila ljuta i tužna. Poslije su mi rekli da ću se, ipak, boriti pa sam jedva čekala. Sada sam osvojila zlato koristeći fair play pa sam mnogo sretna i ponosna, priča nam Iman.

Osim Iman Drugović, na ovom takmičenju svoje znanje pokazali su i njeni drugari iz kluba Panter. Tako je i Ajna Halilović u kategoriji mlađi kadeti do 37 kg kick light osvojila zlato, a Senad Zahirović u kategoriji mlađi kadet do 45 kg Low kick na ringu, osvojio je srebro.

Foto: Iman Drugović sa protivnicom nakon meča 

Klub Panter: Iman Drugović, Ajna Halilović i Senad Zahirović 

Elmina Muhić/Balkan News 

komentari (0)