BH taekwandoisti u pohodu na prvu evropsku medalju

SPORT 09.04.2021, 10:29 09.04.2021, 10:46
BH taekwandoisti u pohodu na prvu evropsku medalju
© Taekwando Savez BiH

U Sofiji će narednog vikenda biti održano Evropsko prvenstvo u taekwondou za seniore, a Bosnu i Hercegovinu će predstavljati četiri takmičara. 

Kako je saopćeno iz Taekwondo saveza BiH, u kategoriji seniorki do 62 kilograma nastupit će Marija Štetić, dok će u kategoriji do 73 kilograma nastupiti Dora Marušić. U kategoriji seniora nastupaju Nedžad Husić u kategoriji do 74 kilograma, te Dinko Šegedin u kategoriji do 87 kilograma.

Dodaju da po prvi put Bosna i Hercegovina ima šansu da osvoji medalju na Evropskom prvenstvu za seniore, a prvog dana takmičenja na borilišta će izaći Marija Štetić i Nedžad Husić. Drugog dana borit će se Dora Marušić i Dinko Šegedin.

Predstavnici BiH su na Evropskom prvenstvu za kadete održanom u Sarajevu prošle godine osvojili osam medalja, od čega četiri u ženskoj i četiri u muškoj konkurenciji, piše AA. 

Štetić, Husić i Šegedin su pretendenti na i Olimpijske Igre koje bi trebale biti održane u Tokiju ove godine, pa će im ovaj događaj biti sjajna prilika za provjeravanje forme pred kvalifikacije za Olimpijadu.

Osim takmičara, bh. delegaciju na prvenstvu u Sofiji čine i predstavnici Taekwondo saveza BiH, Samir Šarić i Vedran Ćubela koji bi ovom prilikom trebali potpisati Ugovor o održavanju Evropskog prvenstva za juniore sa predstavnicima Evropske Taekwondo Federacije. Prvenstvo bi trebalo biti održano krajem godine u Sarajevu.

komentari (0)