Bokseri Željezničara pobjedom nad BK Podgoricom obilježili početak Regionalne lige

Regionalna bokserska liga je dugoočekivano takmičenje koje okuplja klubove iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Srbije. BiH u ligi predstavljaju Željezničar iz Sarajeva i Radnik iz Bijeljine.

SPORT 29.05.2021, 10:07 29.05.2021, 15:41
Bokseri Željezničara pobjedom nad BK Podgoricom obilježili početak Regionalne lige

Bokseri Željezničara pobjedom su otvorili Regionalnu boksersku ligu, nakon što su sinoć u mečevima prvog kola bili bolji od takmičara crnogorskog BK Podgorica, javlja AA. 

Bokserski klub Željezničar sinoć je u sarajevskoj Skenderiji bio domaćin susreta prvog kola u kojem su ugostili boksere BK Podgorica. Održano je ukupno 10 mečeva, osam seniorskih i dva juniorska. Takmičari Željezničara bili su bolji, te odnijeli pobjedu ukupnim rezultatom 14:6.

Glavni trener BK Željezničara Almedin Fetahović kazao je za AA kako su sinoć u Skenderiji imali priliku gledati vrlo kvalitetan boks, te kako je veoma zadovljan onim što su pokazali njegovi bokseri. Dodao je kako mu je žao što nije mogla prisustvovati i publika, ali i kako se nada da će to u budućnosti biti moguće.

Inače, Regionalna bokserska liga je dugoočekivano takmičenje koje okuplja klubove iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Srbije. BiH u ligi predstavljaju Željezničar iz Sarajeva i Radnik iz Bijeljine.

Klubovi su podijeljeni u dvije grupe. U grupi "A" su Loznica (Srbija), Željezničar (BiH), Vardar (Sjeverna Makedonija) i Podgorica (Crna Gora), a u grupi "B" Vitezovi (Hrvatska), Crvena zvezda (Srbija), Radnik Bijeljina (BiH) i Maribor (Slovenija).

Takmičenje će se odvijati po dvokružnom sistemu (mečevi kod kuće i u gostima), a nakon toga slijedi doigravanje četiri najbolje ekipe (po dvije prvoplasirane iz svake grupe).

komentari (0)