Džudo takmičenje Sarajevo European Open 2022: 350 džudista iz 27 država

Boje BiH branilo je 15 takmičara, pet džudistkinja i deset džudista

SPORT 14.02.2022, 11:20
Džudo takmičenje Sarajevo European Open 2022: 350 džudista iz 27 država
© AA

Prethodnog vikenda u Sarajevu održano je dvodnevno džudo takmičenje Sarajevo European Open 2022.godine. 

Na takmičenju nastupilo je oko 350 džudista i džudistkinja iz 27 država, što je 20 više u odnosu na prvi turnir European Open koji je prošle godine organizovao nacionalni savez Bosne i Hercegovine.

Toni Miletić u kategoriji do 90 kg osvojio je bronzanu medalju. Bh. džudista bio je bolji od Hrvata Antonija Garaševića Ernješa, Amerikanca Johna Janea i Francuza Huga Grandhaije, a da nije izgubio od Mihaila Ćirića iz Srbije borio bi se za zlato. Bronzu je na kraju osvojio pobjedom protiv francuskog džudiste Tea Herbiera, dok je zlato u Miletićevoj kategoriji pripalo Nijemcu Martinu Matijassu. U kategoriji do 81 kilograma trijumfovao je Francuz Arnaud Aregba, koji je u finalu bio bolji od Belgijanca Abdul Malika Umayeva. Zlato u konkurenciji džudista do 100 kilograma završilo je oko vrata Italijana Enrica Bergamellija, dok je u apsolutnoj kategoriji slavio Slovenac Vito Dragič.

Kada je riječ o džudistkinjama, u kategoriji do 70 kilograma najsjajnije odličje pripalo je Hrvatici Lari Cvjetko, koja je u finalu bila bolja od Slovenke Anke Pogačnik.

Kategorijom do 78 kilograma izdominirala je reprezentativka Kosova Loriana Kuka, dok je u konkurenciji džudistkinja +78 kilograma slavila Francuskinja Valentine Marchand. Reprezentativci Turkiye osvojili su 10 medalja. 

Boje BiH branilo je 15 takmičara, pet džudistkinja i deset džudista. 

Najuspješniji prvog dana takmičenja bili su takmičari iz Republike Turkiye sa dva zlata, jednim srebrom i tri bronze, dok su Španci osvojili dvije zlatne, jednu srebrenu i jednu bronzanu medalju, javlja AA. 

komentari (0)