Kapiten selekcije u sjedećoj odbojci Sabahudin Delalić: "Nama je cilj da dođemo u finale"

Kapiten Sabahudin Delalić istakao je kako put do finala počinje preko reprezentacije Kazahstana, koja je danas savladala Srbiju.

SPORT 08.11.2022, 09:24
Kapiten selekcije u sjedećoj odbojci Sabahudin Delalić: "Nama je cilj da dođemo u finale"
© AA

 Kapiten Sabahudin Delalić izjavio je da je cilj doći do finala, nakon što je reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci savladala ekipu Hrvatske u osmini finala Svjetskog prvenstva u sjedećoj odbojci sa 3:0 u setovima (25:18, 25:17, 25:19). 

Ekipa Hrvatske pružala je dostojan otpor i iznenađujuće osvojila veliki broj poena u ovom meču, ali je meč priveden kraju bez većih poteškoća.

Selektor Ifet Mahmutović bio je oprezan sa izjavama poslije utakmice.

- Ne bih rekao da je ova pobjeda rutinska, Hrvatska je jako dobra ekipa, odlično su se spremali, doveli su jako dobrog statističara koji je radio sa našom reprezentacijom u stojećoj odbojci i bukvalno se pokazalo da su čitavu utakmicu odigrali taktički. Ipak, presudila je kvaliteta na našem nivou, a svakako čestitam ekipi Hrvatske, oni su naši veliki prijatelji i žao mi je što nisu ostvarili bolji plasman u grupnoj fazi. Mi smo odigrali ono što smo se dogovorili, a ono što nam nedostaje je malo žustrine, ali ona će dolaziti u jačim utakmicama, kazao je Mahmutović.

Kapiten Sabahudin Delalić istakao je kako put do finala počinje preko reprezentacije Kazahstana, koja je danas savladala Srbiju.

- Mislim da je Kazahstan bio kvalitetniji protivnik, a ovo je eliminacijski sistem u kojem poraženi napušta takmičenje. Ukoliko prođemo njih vjerovatno nas čeka Egipat ili Njemačka u polufinalu, kazao je Delalić i dodao: “Nama je cilj da dođemo u finale. Ono je samo po sebi uvijek teško, a potencijalni protivnik reprezentacija Irana koja je izuzetno težak protivnik. Iako će se vjerovatno sastati sa Brazilom u polufinalu koji je takođe odlična ekipa mislim da ih ne mogu pobijediti. Ne mogu obećati zlato kao što selektor obećava, ali ako nađemo rješenje za čovjeka koji je visok gotovo 2,5 metra mislim da možemo slaviti. Ovo je naša četvrta utakmica, imali smo četiri različite postave, ne igramo ono što bi Iran želio da vidi, tu su kamere, tu su skauti i ne igramo u punom kapacitetu već onoliko koliko nam treba što smo pokazali i u ovoj utakmici.“

U ranijim utakmicama Iran je savladao Japan sa 3:0, dok je Brazil bio bolji od selekcije Ruande takođe sa 3:0. U fantastičnoj utakmici između Amerike i Iraka, Amerikanci su bili snalažljiviji te na kraju pobijedili rezultatom 3:2. Ukrajina je pobijedila Kanadu sa 3:1, a Egipat je bio bolji od Poljske sa 3:0. Kazahstan je savladao Srbiju sa 3:0, a Njemačka Holandiju takođe sa 3:0.

U ženskoj konkurenciji reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je dva poraza, od Mađarske i Poljske. Obje utakmice završene su rezultatom 3:0 za protivnike. Ruanda je savladala Ukrajinu sa 3:2, te u drugom meču Mađarsku sa 3:1. Amerika je pobijedila Sloveniju sa 3:0, a istim rezultatom Brazil je pobijedio Finsku, piše AA. 

Prvi susreti četvrtfinala u muškoj kategoriji igraju se sutra, a bh. selekcija meč protiv Kazahstana igra sa početkom u 15:30. Sve utakmice bh. reprezentacije mogu se pratiti u prenosu uživo na BHRT-u, te putem livestreama.

komentari (0)