Lejla Tanović osvojila 16. titulu državne prvakinje

Nakon niza sjajnih rezultata na međunarodnoj sceni najbolja bh. biciklistkinja je nastavila u istom ritmu na utrkama u Bosni i Hercegovini...

SPORT 26.07.2021, 12:50
Lejla Tanović osvojila 16. titulu državne prvakinje
© AA

Najuspješnija bh. biciklistkinja i četverostruka uzastopna balkanska prvakinja odbranila je državne titule u XCO i maraton disciplini, te tako osvojila 16. titulu državne prvakinje u svojoj karijeri.  Tanović je u sjajnoj formi ove sezone što je potvrdila na utrkama državnog prvenstva održanim u Trebinju i na Blidinju.

- Uvijek je poseban osjećaj osvojiti državno prvenstvo, iako je ovo moja 16. titula, emocije nakon što kroz cilj prođem kao prvoplasirana su svaki put na zaista visokom nivou. Narednih godinu dana ću u dvije discipline nositi dres državnog prvaka te sa velikim optimizmom očekujem Svjetsko prvenstvo u Italiji krajem sezone, rekla je Lejla Tanović.

Nakon niza sjajnih rezultata na međunarodnoj sceni najbolja bh. biciklistkinja je nastavila u istom ritmu na utrkama u Bosni i Hercegovini, a narednog vikenda je očekuje Balkansko prvenstvo u Bihaću na kojem će kao aktuelna prvakinja imati priliku da odbrani svoju titulu, javlja AA. 

komentari (0)