Mešanović: Cilj nam je da vratimo bokserski klub Željezničar na stare staze

Nakon 30 godina bokserski klub Željezničar kreće s omladinskim pogonom škole olimpijskog boksa...

SPORT 14.10.2021, 12:21
Mešanović: Cilj nam je da vratimo bokserski klub Željezničar na stare staze
© FENA

Škola olimpijskog boksa Željezničar, u kojoj će zainteresirani polaznici naučiti osnovne tehnike ove borilačke vještine, počela je s radom početkom oktobra.

Kako navode iz ovog kluba, nakon 30 godina bokserski klub Željezničar kreće s omladinskim pogonom škole olimpijskog boksa.

Vjeruju da će Željina škola boksa iznjedriti nove šampione koje je oduvijek imao naš grad i naša država.

Trener u školi boksa Željezničar Haris Mešanović, kazao je za Fenu, da do sada imaju oko 40 članova, te da im je cilj da vrate Bokserski klub Željezničar na stare staze i da što više omladinskog pogona, odnosno djece, prođe kroz školu boksa.

Cilj im je, također, kako je naveo, da kroz školu boksa BK Željezničar ovu plemenitu vještinu promoviraju u što boljem svjetlu.

Po njegovim riječima, treninzi su tri puta sedmično, u dva termina, a prvih mjesec dana škola boksa je besplatna.

Kazao je da djeca koja su zainteresirana da treniraju u BK Željezničar mogu da se prijave, a sve informacije dostupne su na zvaničnoj Facebook i Instagram stranici kluba.

Nekadašnji kapiten BK Željezničar Said Čolpa je kazao da se, nakon 30 godina, BK Željezničar digao iz pepela.

Po njegovim riječima, nakon 30 godina par entuzijasta su pokrenuli rad ovog kluba koji već učestvuje u Regionalnoj bokserskoj ligi.

- To je već za svaku pohvalu. Počela je i škola boksa. Ovim dječacima želim sve najbolje. Naravno da je važno, ne samo za boks, da djecu sklonimo s ulice, da uđu u dvorane i da se bave sportom, po mogućnosti boksom,  poručio je Čolpa.

komentari (0)