U Istanbulu spektakularan doček košarkaša Anadolu Efesa

SPORT 22.05.2022, 16:59 23.05.2022, 09:12
U Istanbulu spektakularan doček košarkaša Anadolu Efesa
© AA


Košarkaši Anadolu Efesa, koji su drugi put zaredom osvojili titulu prvaka Eurolige pobjedom protiv Real Madrida sinoć u Beogradu, danas su se vratili u Istanbul gdje su ih dočekali brojni navijači.

Veliki broj navijača i građana okupio se ispred Aerodroma "Istanbul" kako bi dočekali turski tim.

Trener Anadolu Efesa Ergin Ataman tom prilikom je kazao da je presretan zbog uspjeha koji su postigli.

- Napravili smo sjajan posao. Ovaj tim je ušao u historiju evropske košarke. Ponosan sam na svoje igrače. Nadam se da će se ovakvi uspjesi nastaviti i dalje u Turkiye, kazao je on.

Dogus Balbaj, kapiten Anadolu Efesa, rekao je da su veoma ponosni zbog osvajanja titule te zahvalio svima koji su ih podržavali.

Košarkaši turskog Anadolu Efesa u finalu Final Foura Turkish Airlines Eurolige u Beogradu, glavnom gradu Srbije, pobijedili su španski Real Madrid rezultatom 58:57 i postali evropski prvaci.

Španski tim je prvu četvrtinu dobio rezultatom 15:14, a u drugoj je bio bolji sa 19:15, te je na odmoru imao prednost od 34:29. Anadolu Efes je treću dionicu dobio sa 11:8, a u zadnjoj četvrtini je nakon mnogo neizvjesnosti slavio rezultatom 18:15, čime je turska ekipa pobijedila rezultatom 58:57 i osvojila titulu prvaka Evrope u sezoni 2021-2022.

Anadolu Efes je pobjedom u finalu drugi put zaredom osvojio titulu prvaka Eurolige, piše AA.

komentari (0)