Crna Gora, Albanija, Ukrajina i Norveška podržale sankcije EU Rusiji

U okviru sankcija, koje uključuju 177 pojedinaca i 48 institucija, mjere poput diplomatskih, zabrana putovanja i zamrzavanja imovine primjenjuju se na Rusiju i građane Rusije...

Svijet 13.10.2021, 10:07
Crna Gora, Albanija, Ukrajina i Norveška podržale sankcije EU Rusiji
© AA

Crna Gora, Albanija, Ukrajina i Norveška takođe su podržale odluku Evropske unije da produži sankcije Rusiji zbog akcija protiv ukrajinskog teritorijalnog integriteta, suvereniteta i nezavisnosti. 

Zemlje koje učestvuju u sankcijama određuju svoju nacionalnu politiku u skladu s ovom odlukom.

Sankcije, koje se primjenjuju od 2014. godine i odlučeno je da se produže do 21. januara 2022. godine, počele su se primjenjivati ​​nakon što je Rusija nezakonito pripojila Krim i grad Sevastopolj 18. marta 2014. godine. Sankcije, koje se produžavaju svakih šest mjeseci, uključuju zabranu prodaje oružja Rusiji, kao i prodaju osjetljivih tehnologija koje se koriste u naftnom i gasnom sektoru Rusiji i isključenje ruskih banaka iz finansijskog sektora.

U okviru sankcija, koje uključuju 177 pojedinaca i 48 institucija, mjere poput diplomatskih, zabrana putovanja i zamrzavanja imovine primjenjuju se na Rusiju i građane Rusije.

komentari (0)