Dodik: " Putinov sam prijatelj"

Dodik je također naglasio da je povlačenje ruskog vojnog kontigenta 2003. godine, bila greška

BiH 26.05.2023, 12:46 28.05.2023, 22:09
Dodik: " Putinov sam prijatelj"
© Twitter/Milorad Dodik

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, poručio je da je prijatelj ruskog predsjednika Vladimira Putina i da mu je to prijateljstvo važno.

Dodik je u razgovoru sa ruskim novinarima kazao kako je Putin lider koji brine o svojoj zemlji i narodu, te da ono što su Zapad i NATO radili ranije sa Jugoslavijom, danas rade Rusiji.

- Ja sam bez sumnje prijatelj predsjednika Putina i to mi je važno. Predsjednik Putin brine o svojoj državi i svom narodu. Uvijek je bio principijelan kada je ranije pokušavao razgovarati sa Zapadom i NATO-om i stvoriti odnos zajedničke sigurnosti i politike. No, nisu ga poslušali i nastavili su s Rusijom činiti ono što su prije radili s Jugoslavijom. U svakom slučaju, izuzetno cijenim predsjednika Putina, to što ga poznajem i što se relativno često imam prilike s njim susretati, kazao je Dodik. 

Dodik je također naglasio da je povlačenje ruskog vojnog kontigenta 2003. godine, bila greška i da su ruske snage trebale ostati u BiH, dokle god se u zemlji nalaze i druge međunarodne snage, piše Klix. 

komentari (0)