Tužiteljica naložila uklanjanje fotografija sa javnih površina u Bratuncu

Na putu koji iz Bratunca vodi ka Memorijalnom centru Potočari uoči obilježavanja 27. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici postavljene su brojne fotografije ljudi.

BiH 09.07.2022, 19:15
Tužiteljica naložila uklanjanje fotografija sa javnih površina u Bratuncu
© AA

Policijska uprava Zvornik Ministarstva unutrašnjih poslova bosanskohercegovačkog entiteta Republike Srpske saopćila je da je tužiteljka Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini naložila uklanjanje fotografija sa javnih površina u Bratuncu. 

- Policijski službenici Policijske stanice Bratunac su 9. jula 2022. godine oko 10.00 sati postupili po prijavi nepoznatog lica da se u ulici Svetog Save, opština Bratunac postavljaju fotografije poginulih boraca Republike Srpske i srpskih civilnih žrtava. O svemu navedenom je obaviješten dežurna tužiteljka Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, koja je naložila uklanjanje fotografija sa javne površine. Porodice poginulih žrtava rata su izvršile uklanjanje istih sa javne površine, navodi se u saopćenju.

Na putu koji iz Bratunca vodi ka Memorijalnom centru Potočari uoči obilježavanja 27. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici postavljene su brojne fotografije ljudi. Fotografije su bile postavljene s obje strane regionalnog puta u pravcu Potočara.

Ekipa AA danas je prošla tom dionicom i primijetila policijske službenike, a fotografije, koje su bile uz sami regionalni put, prebačene su u dvorišta okolnih kuća. Nisu zabilježeni nikakvi incidenti.

Do sada je u Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari ukopana 6.671 žrtva, a ove godine 11. jula bit će ukopano 50 žrtava genocida počinjenog u ljeto 1995. godine.

komentari (0)