Podgorica Investment Days: Turski investitori zainteresovani za ulaganje na teritoriji Podgorice

EKONOMIJA 21.09.2022, 16:56
Podgorica Investment Days: Turski investitori zainteresovani za ulaganje na teritoriji Podgorice
© podgorica.me

U okviru ciklusa prezentacija investicionih potencijala Podgorice stranim investitorima, pod nazivom "Podgorica Investment Days", uprava glavnog grada je, u saradnji s Ambasadom Turkiye u Crnoj Gori, predstavila mogućnosti za ulaganja predstavnicima turskih poslovnih krugova.

Kako je saopšteno iz PG biroa, gradski menadžer Marjan Junčaj predstavio je investicioni ambijent u Podgorici, mogućnosti i povoljnosti za ulaganja domaćih i stranih investicija, kao i projekat biznis zona.

"Ovim projektom je omogućeno da se slobodne parcele s kojima raspolaže glavni grad, a koje se nalaze u blizini Aerodroma Podgorica, daju na dugoročni zakup od 30 godina, po vrlo povoljnim uslovima", kazao je Junčaj i dodao da se Crna Gora ubrzano infrastrukturno razvija, a da je Podgorica najbolje povezana s ostalim gradovima do kojih se može doći za veoma kratko vrijeme.

Rukovoditeljka Službe za međunarodnu saradnju Ljiljana Šćepanović je istakla da na ovaj način glavni grad želi da promoviše investicioni potencijal Podgorice i Crne Gore, i naglasila da pored brojnih potencijalnih investitora iz drugih zemalja, ipak turski investitori pokazuju najveću zainteresovanost za ulaganje na teritoriji Podgorice.

Zamjenik predsjednice i generalni sekretar Privredne Komore Crne Gore Pavle Radovanović, istakao je da Privredne komore i lokalna samouprava imaju odličnu saradnju, ali i podsjetio na izuzetnu komunikaciju s privrednom komorom Turkiye.

"Privredna komora i gradska uprava imaju isti cilj, a to je da povežemo privrednike iz prijateljske zemlje s našim privrednicima i da ponudimo projekte koji su spremni za finansiranje", kazao je Radovanović, prenosi AA.

Zamjenik direktora crnogorske Agencije za investicije Andrej Lakić predstavio je rad agencije i istakao neke od trenutno najvažnijih sektora u Crnoj Gori, kao što su energetika, poljoprivreda, IT sektor i turizam.

Savjetnik za trgovinske odnose u Ambasadi Turkiye Erdal Karaomerolu, iskazao je zahvalnost zbog organizacije ovakvog događaj i dodao da je ovo odlična prilika za upoznavanje investicionih potencijala Podgorice i Crne Gore.

Predsjednik udruženja Burse Tabaklar Ersoy kazao je da je Bursa veoma razvijen grad u Turkiye, grad industrije, privrede, tekstila s preko tri miliona stanovnika te istakao da postoji značajna zainteresovanost turskih investitora i predstavnika uspješnih firmi za ulaganja na teritoriji Crne Gore.

Prehrambena industrija, dizajn i dekoracija, građevinske djelatnosti, ugostiteljstvo, usluge pravne podrške i konsalting dio su oblasti kojima se bave predstavnici uspješnih turskih kompanija, a koji su zainteresovani da svoje biznise razviju i na teritoriji Podgorice i Crne Gore.

komentari (0)