Feđa Dudić napustio FK Sarajevo

Zajedno sa Feđom Dudićem klupu Sarajeva će napustiti i njegov prvi asistent Mustafa Kodro, kao i kondicioni trener Jasmin Trnovac

Fudbal 20.10.2022, 09:17 21.10.2022, 14:51
Feđa Dudić napustio FK Sarajevo
© AA

Rukovodstvo Fudbalskog kluba Sarajevo saopćilo je da Feđa Dudić više nije šef stručnog štaba nakon što je večeras ponudio ostavku.

- Dudić je prije početka ove sezone potpisao ugovor u trajanju od dvije godine uz opciju dodatnog produženja na još jednu, čime je jasno definisana želja i vizija kluba da se sa mladim trenerom dobije kontinuitet na mjestu trenera i krene u realizaciju jednog dugoročnog projekta. Ipak, nakon ispadanja u šesnaestini finala Kupa BiH od ekipe Čelika, Dudić je ponudio ostavku, koju je rukovodstvo kluba prihvatilo, navodi se u saopćenju FK Sarajevo.

Sportski direktor “bordo“ kluba Emir Hadžić naveo je da su imali sjajan početak sezone, ali da sada ne mogu biti zadovoljni stanjem na tabeli u Premijer ligi i ranim ispadanjem u Kupu Bosne i Hercegovine.

- Žao nam je što se ovo desilo jer smo istinski vjerovali u ovaj projekat sa Feđom Dudićem kao trenerom i apsolutno smo svjesni da krivicu za lošije rezultate Sarajeva u ovoj polusezoni ne treba tražiti samo u treneru. Dudić je veliki profesionalac koji je u potpunosti posvećen svom poslu, ali takav je fudbal. Ovim putem se zahvaljujemo Dudiću i njegovim saradnicima na predanom radu i želimo im mnogo sreće u nastavku karijere. Mnogo je različitih faktora koji su uticali na rezultate Sarajeva u ovoj sezoni i sve će to biti detaljno analizirano na zimskoj pauzi. Sada je najbitnije da se ekipa konsoliduje i da što je kvalitetnije moguće privedemo kraju prvi dio sezone, naveo je Hadžić u saopćenju koje je objavljeno na službenoj stranici kluba.

Zajedno sa Feđom Dudićem klupu Sarajeva će napustiti i njegov prvi asistent Mustafa Kodro, kao i kondicioni trener Jasmin Trnovac, piše AA. 

- U što skorijem roku biće definisano ko će sa klupe voditi ekipu u nedjeljnoj utakmici protiv Posušja, zaključili su iz FK Sarajevo.

komentari (0)