Messi najbolji igrač Svjetskog prvenstva, Mbappe najbolji strijelac

Nagradu za najboljeg mladog igrača dobio je Argentinac Enzo Fernandez. I treća nagrada - za najboljeg golmana Svjetskog prvenstva, otišla je u ruke Argentincima. Dobio ju je Emiliano Martinez.

Fudbal 18.12.2022, 19:51
Messi najbolji igrač Svjetskog prvenstva, Mbappe najbolji strijelac

Lionel Messi je najbolji igrač Svjetskog prvenstva u Kataru, a Kylian Mbappe najbolji strijelac turnira, 

Nakon što je Argentina prvi put nakon 1986. godine osvojila titulu prvaka svijeta, uručena su i pojedinačna priznanja na ovogdišnjem Mundijalu.

Argentinac Lionel Messi je dobio nagradu za najboljeg igrača turnira. Nagradu za najboljeg mladog igrača dobio je Argentinac Enzo Fernandez. I treća nagrada - za najboljeg golmana Svjetskog prvenstva, otišla je u ruke Argentincima. Dobio ju je Emiliano Martinez.

Za najboljeg strijelca Svjetskog prvenstva u Kataru proglašen je Kylian Mbappe, napadač Paris Saint Germaina, piše AA. 

Fudbalska reprezentacija Argentine novi je prvak svijeta nakon što je danas u finalu Svjetskog prvenstva u Kataru u vrlo dramatičnoj utakmici i nakon boljeg izvođenja penala slavila protiv selekcije Francuske.

I Francuska i Argentina večeras su na stadionu Lusail, u istoimenom katarskom gradu, bile u pohodu na svoju ukupno treću titulu prvaka svijeta, no to je pošlo za rukom Argentincima, predvođenim sjajnim Lionelom Messijem, koji je tako osvojio i jedini pehar koji mu je nedostajao u karijeri. Argentinci su do naslova prvaka došli nakon pauze od 36 godina, prethodno su bili prvaci 1978. i 1986.

komentari (0)