(VIDEO) Fudbalska zvijezda, Cristiano Ronaldo poručio: „Pijte vodu“, Coca cola izgubila 4 milijarde

Fudbal 16.06.2021, 10:06 16.06.2021, 11:44
(VIDEO) Fudbalska zvijezda, Cristiano Ronaldo poručio: „Pijte vodu“, Coca cola izgubila 4 milijarde
© AA

Video svjetske fudbalske zvijezde Cristiana Ronalda je ovih dana postao viralan na društvenim mrežama.

Naime, portugalski fudbaler je imao Press konferenciju za novinare, a na stolu su stajale dvije flaše Coca cole, koje je on uzeo i sklonio. Nakon toga uzeo je flašu vode i rekao „pijte vodu“.

Da li je ovo uradio zbog toga što ne podržava Izrael, i izraleske proizvode, nije sigurno, ali je i ranije poznati Portugalac u svojim javnim nastupima podržavao muslimane i djecu u Palestini i Rohingyama.

Pored toga, slao je finansijsku pomoć palestinskoj djeci i djeci Rohingya. Svoje jasne stavove pokazao je i time što je na jednoj utakmici odbio i da svoj dres da Izraelcu.

Popularni fudbaler, legenda fudbala je u svakom slučaju poslao jaku poruku, a to je da se djeca i odrasli hrane zdravo, a ne nezdravo. Nakon Ronaldovog čina, uklanjanja Coca cole sa stola, i poručivanja da se pije voda, španski medij tvrdi da je vrijednost dionica Coca-Cole pala sa 56.10 dolara po dionici na 55.22, što znači da je kompanija, gotovo odmah nakon Ronaldovog poteza izgubila na vrijednosti, sa 242 milijarde, na 238 milijardi dolara.

komentari (0)