Rama: "Ne mogu Tursku povezati ni sa bilo kakvim oblikom destabilizacije, Turska je blizak prijatelj Albanije"

Rama je u intervjuu i komentarisao napredak inicijative „Otvoreni Balkan“ te kazao kako inicijativa napreduje, ali ne onoliko koliko bi željeli ali da će u decembru u Tirani preći na ciljeve koji se odnose na slobodu kretanja proizvoda, te je ponovio da situacija na Zapadnom Balkanu, nije nešto posebno već nešto na što su navikli

Region 09.11.2021, 12:27 09.11.2021, 12:33
Rama: "Ne mogu Tursku povezati ni sa bilo kakvim oblikom destabilizacije, Turska je blizak prijatelj Albanije"
© AA

Albanski premijer Edi Rama kazao je kako trenutno nije zabrinut zbog situacije na Zapadnom Balkanu. On smatra, istakao je u intervjuu za grčki list „Nea“, da situacija još nije došla do tačke kada bi se trebalo zabrinuti. Također, dodao je kako bi svi politički faktori trebali biti oprezni.

Rama je u intervjuu i komentarisao napredak inicijative „Otvoreni Balkan“ te kazao kako inicijativa napreduje, ali ne onoliko koliko bi željeli ali da će u decembru u Tirani preći na ciljeve koji se odnose na slobodu kretanja proizvoda, te je ponovio da situacija na Zapadnom Balkanu, nije nešto posebno već nešto na što su navikli. 

Rama je u intervjuu govorio i o Turskoj ističući kako Tursku ne može povezati ni sa bilo kojim oblikom destabilizacije. Dodao je kako je Turska strateški partner Albanije, kao i Grčka i Italija te da je Turska blizak prijatelj njegove zemlje. Istakao je kako želi da jača partnerstvo između Turske i Albanije te da ne vidi da Turska pokušava narušiti evropski kurs Zapadnog Balkana.

komentari (0)