Vučić i Putin razgovarali: Tema bila i Ukrajina

Vučić i Putin su konstatovali da dugogodišnji ugovor Srbije za nabavku gasa ističe 31. maja te da je neophodno u najkraćem vremenskom periodu pokrenuti razgovore o cijeni, količinama i drugim uslovima nabavke tog energenta.

Region 06.04.2022, 13:11 06.04.2022, 14:07
Vučić i Putin razgovarali: Tema bila i Ukrajina
© AA

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić telefonski je razgovarao sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom. Iz Službe za saradnju sa medijima pri uredu predsjednika Srbije saopćeno je da su dvojica predsjednika analizirali "ekonomsku situaciju i bilateralne odnose u sferi energetike i trgovinske razmjene, koja je u 2021. i u prva dva mjeseca 2022. godine zabilježila rast, što je dobar znak uspješne saradnje". 

Vučić je upoznao Putina s teškoćama s kojima se Srbija suočava prilikom uvoza sirove nafte i izrazio uvjerenje da će rukovodstva Gaspromnjefta i Republike Srbije, kao i partneri iz Evropske unije, naći izlaz iz trenutne situacije.

Uporedo s tim, Vučić i Putin su konstatovali da dugogodišnji ugovor Srbije za nabavku gasa ističe 31. maja te da je neophodno u najkraćem vremenskom periodu pokrenuti razgovore o cijeni, količinama i drugim uslovima nabavke tog energenta.

Putin je informirao Vučića o događajima u Ukrajini i razlozima kojima se Rusija rukovodila za sprovođenje, kako je Putin rekao, operacije u Ukrajini, a Vučić je izrazio nadu da će se sukob u Ukrajini okončati u najkraćem periodu, javlja AA. 

komentari (0)