banner17

banner18

Vučić: "Neću ništa potpisati u Ohridu"

Naglašavajući da će učiniti sve što je u njihovoj moći da sačuvaju mir, Vučić je dodao da nacrt prijedloga EU još "nije dobio nacrt onoga što želi Evropska unija"

Region 17.03.2023, 10:58
Vučić: "Neću ništa potpisati u Ohridu"
© AA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ne planira da potpiše nikakve dokumente tokom sutrašnjeg sastanka sa kosovskim premijerom Albinom Kurtijem u Ohridu, u Sjevernoj Makedoniji.

Obraćajući se naciji u četvrtak uvečer, Vučić je rekao da samit u Ohridu uz posredovanje EU ni na koji način neće odrediti sudbinu Srbije te da će pokušati da uradi "ono što je najbolje za Srbiju". 

- A to je da radimo na normalizaciji odnosa sa Kosovom, da gradimo najbolje odnose sa Evropskom unijom i da čvrsto držimo naše crvene linije, od toga ne odustajem, rekao je Vučić.

Naglašavajući da će učiniti sve što je u njihovoj moći da sačuvaju mir, Vučić je dodao da nacrt prijedloga EU još "nije dobio nacrt onoga što želi Evropska unija".

Još ranije je srbijanski predsjednik Vučić naglašavao da su crvene linije za Beograd bilo koja vrsta formalnog ili neformalnog priznanja Kosova, kao i članstvo Kosova u UN-u, piše  Radio Slobodna Evropa. 

komentari (0)