Vučić s ambasadorima Kvinte: Insistirao na formiranju Zajednice srpskih opština

Dodaje se da su Vučić i ambasadori Kvinte razgovarali i o sigurnosnoj situaciji u Evropi, kao i eurointegracijama Srbije

Region 09.02.2023, 11:04 17.02.2023, 15:33
Vučić s ambasadorima Kvinte: Insistirao na formiranju Zajednice srpskih opština
© AA

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadore zemalja Kvinte pri OEBS u Beču i najviše diplomatske predstavnike tih zemalja u Beogradu i sa njima razgovarao o situaciji na Kosovu i Metohiji i dijalogu Beograda i Prištine, kao i o drugim regionalnim pitanjima, javlja Anadolija.

- Predsednik Vučić je još jednom ponovio da je Beograd u potpunosti posvećen dijalogu sa Prištinom i insistirao na formiranju Zajednice srpskih opština, čije je uspostavljanje dogovoreno Briselskim sporazumom, jer u suprotnom učešće u dijalogu gubi smisao, saopšteno je iz Službe za saradnju s medijima predsjednika Republike Srbije.

Dodaje se da su Vučić i ambasadori Kvinte razgovarali i o sigurnosnoj situaciji u Evropi, kao i eurointegracijama Srbije.

Vučić je istakao da Srbija cijeni dobru saradnju sa OEBS kao jednom od najznačajnijih međunarodnih organizacija, kao i njenom misijom u Srbiji.

komentari (0)