BiH će imati predstavnika u taekwondou na OI: Nedžad Husić ostvario tri pobjede

SPORT 08.05.2021, 19:18 10.05.2021, 10:34
BiH će imati predstavnika u taekwondou na OI: Nedžad Husić ostvario tri pobjede
© AA

Bosna i Hercegovina imaće predstavnika na Olimpijskim Igrama u taekwondou, nakon što je na kvalifikacionom turniru koji se održava u Sofiji Nedžad Husić ostvario tri pobjede i plasman u finale, a samim tim i nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju, javlja AA.

Kako je saopšteno iz Taekwondo saveza BiH u prvom meču Husić je savladao predstavnika Bjelorusije sa 16:1, u drugom je bio bolji od predstavnika Grčke sa 12:4, dok je u polufinalnoj borbi bio bolji od Izraelca sa 29:7, čime je ostvario normu za nastup na Olimpijskim Igrama u kategoriji do 68 kilograma.

U kvalifikacijama su, takođe, nastupili i Marija Štetić i Dinko Šegedin, ali nisu se uspjeli kvalifikovati. Štetić je u prvom meču bila bolja od predstavnice Češke sa 13:2, ali je u drugom poražena od predstavnice tima "RTA" (Refugee Olympic Team). Dinko Šegedin se u prvom meču borio protiv predstavnika Sjeverne Makedonije, te je poražen sa 9:17. 

- Nakon nedavno osvojena dva srebra na Evropskom prvenstvu za seniore, koja su osvojili Husić i Štetić, ovo je najveći uspjeh u historiji taekwondo sporta u BiH, saopšteno je iz Taekwondo saveza BiH. 

komentari (0)