Džeko pred CG: Osjeti se pozitivna energija

SPORT 23.09.2022, 09:15
Džeko pred CG: Osjeti se pozitivna energija
© AA

Atmosfera u reprezentaciji je pozitivna, osjeti se pozitivna energija, što nije bilo slučaj u posljednjih nekoliko okupljanja. Mi ćemo dati sve od sebe na terenu, a vjerujem i navijači na tribinama, poručio je Edin Džeko, kapiten fudbalske "A" reprezentacije Bosne i Hercegovine pred meč u Zenici protiv Crne Gore, u okviru Lige nacija.

Nacionalni tim Bosne i Hercegovine priprema se u Zenici gdje će danas odigrati derbi utakmicu petog kola grupe "3" UEFA Lige nacija "B" protiv susjedne Crne Gore. Tri dana poslije u posljednjem, šestom kolu Bosna i Hercegovina bit će gost Rumuniji.

Na konferenciji za novinare obratili su se selektor Ivaylo Petev i kapiten Edin Džeko.

Petev je konstatovao kako su svi igrači raspoloženi i spremni za utakmicu.

"Ja sam siguran da će biti zalaganja. Za nas je jako bitno da pobjedimo. Tri boda su veoma važna", rekao je Petev, piše AA.

Dodao je da je važno da svi budu "zdravi u glavi tokom utakmice".

"Da ne padamo psihički i da ne izgubimo glavu kao što je to bili u nekim drugim utakmicama. Glava je najbitnija. Mi moramo hladne glave odigrati svih 90 minuta", rekao je Petev.

Odgovarajući na pitanja novinara šta misli o reprezentaciji Crne Gore, Petev je kazao:

"Po meni je Crna Gora jaka reprezentacija, ima dosta iskusnih igrača, isto tako i mladih igrača po strani."

Kapiten Edin Džeko kazao je kako su momci spremni za utakmicu, da se dobro radilo i treniralo u prethodnom periodu.

"Sigurno da nam je, prije svega, drago što se nalazimo u ovakvoj situaciji (na tabeli), sami odlučujemo o svojoj sudbini, na svom stadionu, pred svojim navijačima. Ekipa zna šta nas očekuje, odnosno zna šta bi nam značila eventualna pobjeda", poručio je Džeko.

Dodao je kako je ovo prvo okupljanje od nekoliko posljednjih u kojem se osjeti pozitivna energija.

"U zadnje vrijeme situacija nije bila takva. Dosta negativne energije stvorilo se oko ove reprezentacije, da li zbog selektora, da li zbog predsjednika, saveza, Džeke, Pjanića... Uz sve to mislim da je ekipa napravila dobre rezultate i ovaj rasprodani stadion sigurno to i dokazuje", rekao je Džeko te dodao:

"Mi ćemo dati sve od sebe na terenu, a vjerujem i navijači na tribinama."

Govoreći i o tome kakvu utakmicu očekuje, Džeko je kazao da očekuje da će biti teška.

"Očekujem tešku utakmicu, Crnogorci imaju šansu da, na neki način, i oni budu prvi. Mislim da njima ne odgovara neriješen rezultat i, možda, očekujem da malo budu više ofanzivniji. Utakmica sigurno neće biti lagana", poručio je Džeko.

Dodao je na kraju kako vjeruje da postoji veliko poštovanje između Bosne i Hercegovine i Crne Gore te kako nema razloga da bude drugačije.

"Imamo veliki respekt prema Crnogorcima, isto kao što su oni pokazali prema nema. To je ono što treba da bude normalno. Vjerujem da će tako biti. Normalno, na terenu toko 90 minuta nema prijatelja", zaključio je Džeko.

Utakmica se igra u terminu od 20:45 sati.

komentari (0)