Noć šampiona: Džan Šljivo boksuje protiv Siniše Gambelića

Mladi bh. bokser, koji je prije godinu dana pobijedio tumor, iza sebe ima već šest mjeseci napornih priprema i borbu protiv Gambelića će dočekati u najboljoj formi do sada...

SPORT 08.06.2021, 11:41 08.06.2021, 12:27
Noć šampiona: Džan Šljivo boksuje protiv Siniše Gambelića
© FENA

 

Bosna i Hercegovina će 19. juna dobiti državnog prvaka u profi boksu u super velter kategoriji. Rukavice će u KSC Vogošća taj dan ukrstiti Džan Šljivo i Siniša Gambelić, čiji meč je predviđen u šest rundi.

Uz spomenuti meč, koji će ujedno biti i gala borba večeri, bit će održano i još nekoliko atraktivnih mečeva, a podršku svom dosta mlađem kolegi dao je i Adnan Redžović, koji će boksati u jednoj od predborbi u "Noći šampiona".

Za mladog dvadesetdvogodišnjeg Šljivu ovo će biti ujedno i deveti profesionalni meč, te ujedno i najvažniji u njegovoj karijeri.

- Ulog je veliki. Ulog je titula prvaka Bosne i Hercegovine, koju smatram kao jednom od preduslova koji moram ispuniti kako bih mogao ostvariti svoj krajnji cilj, a to je borba za jednu od prestižnih svjetskih titula,  kazao je Šljivo, koji je u 2021. godini već imao tri profesionalna meča.

Šljivo ističe i kako je sve ti pobjede ostvario nokautom, i to dva puta u drugoj i jednom u prvoj rundi. 

-  Ovaj put vjerujem da ću morati u ringu ostati i nešto duže, jer ispred sebe imam iskusnog i jakog protivnika. Nemam ništa protiv toga, jer mi je možda i potrebno da budem među konopcima koju rundu više, ali uopšte ne sumnjam u svoiju pobjedu. Bit će ovo pravi ispit za mene, te vjerujem da ću pokazati koliko zaista vrijedim, dodao je.

Mladi bh. bokser, koji je prije godinu dana pobijedio tumor, iza sebe ima već šest mjeseci napornih priprema i borbu protiv Gambelića će dočekati u najboljoj formi do sada.

- Svoju najveću borbu sam već dobio i sada želim sa navijačima i publikom, na domaćem terenu, dobiti borbu u ringu. Upravo mi je povratak u ring bio najveća motivacija da se izborim sa bolešću i prvo što sam uradio, kada su mi nalazi bili čisti, bio je odlazak na trening. Zbog boksa sam danas među živima i za boks ću dati sve. Ne postoje prepreke koje se ne mogu preći, a vjerujem da će i publika uživati u jednom velikom sportskom spektaklu koji smo pripremili, rekao je Šljivo za Fenu. 

U KSC Vogošća 19. juna planirano je sedam borbi:

Džan Šljivo (BiH) - Siniša Gambelić (BiH) - 6 rundi – super velter
Adnan Redžović (BiH) - Kristian Kirilov (Bugarska) – 6 rundi – teška
Boško Mišić (BiH) - Vedran Šoškan (Hrvatska) – 4 runde – poluteška
Željko Stegić (BiH) - Vanja Dumitrov (Srbija) – 6 rundi – poluteška
Kenan Hanjalić (BiH) - TBA – 4 runde – teška
Petar Nosić (BiH) - BA – 4 runde – poluteška
Marko Dmitrović (BiH) - TBA – 4 runde – velter

komentari (0)