Nogometni savez BiH i ZiraatBank potpisali sponzorski ugovor: Nastavljena uspješna saradnja

SPORT 09.11.2021, 11:36 09.11.2021, 11:53
Nogometni savez BiH i ZiraatBank potpisali sponzorski ugovor: Nastavljena uspješna saradnja
© Balkan News

Potpisivanjem sponzorskog ugovora u utorak u Sarajevu Nogometni/fudbalski savez BiH i ZiraatBank ozvaničili su nastavak uspješne saradnje.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su Bulent Suer, predsjednik Uprave ZiraatBank, Adnan Džemidžić, generalni sekretar bh. kuće fudbala, selektor bh. fudbalske reprezentacije Ivaylo Petev i bh. reprezentativci.

Suer je tom prilikom poželio dobrodošlicu gostima i napomenuo kako je ZiraatBanka jedna od najznačajnijih turskih organizacija.

- ZiraatBank BH je prva banka sa stranim kapitalom otvorena u BiH. Već devet godina smo sponzori nacionalnog fudbalskog tima BiH, a okupili smo se kako bismo još jednom obnovili sponzorski ugovor, rekao je Suer.

Dodao je kako su njihove želje, nade i molitve uz bh. nacionalni fudbalski tim kojem je poželio pobjede u utakmicama protiv Finske i Ukrajine.

Nada se da će potpisivanje ugovora biti jedan korak ka pobjedi i da će biti dobar znak za buduće uspjehe bh. nacionalnog fudbalskog tima.

Džemidžić je kazao kako devet godina sarađuju sa ZiraatBank.

- Kako raste ZiraatBank tako raste Nogometni savez. Naša saradnja je svake godine sve uspješnija. Mogu kazati da sam sretan i ponosan da i u devetu godinu ulazimo zajedno. Naši ciljevi su uvijek isti, biti najbolji. Okolnosti nam nekad to dozvoljavaju, a nekad ne. Međutim, mislim da je došlo i konačno vrijeme da naša mlada reprezentacija na čelu sa selektorom Petevom napravi veliki iskorak, rekao je Džemidžić.

Kazao je da je bh. tim dobio šansu i nada se da će je iskoristiti u narednom periodu.

Prema njegovim riječima, ekipu krasi zajedništvo, sportski duh što je moguće vidjeti i na terenu, piše AA.

- Selektor Petev je posložio ono najbolje što ima, a na nama je svima da i logistički damo podršku, što oni i zaslužuju. Nadam se da ćemo u narednom periodu nastaviti našu kontinuiranu saradnju sa ZiraatBank. Želimo im što veći uspjeh na svom ekonomskom planu, a mi ćemo to tražiti da napravimo na sportskom planu i da svi zajedno krenemo put Katara 2022. godine, kazao je on.

komentari (0)