banner17

banner18

Premijera filma o legendarnom Ćiri: "Nikad ispričana priča"

SPORT 30.09.2021, 21:30 01.10.2021, 09:05
Premijera filma o legendarnom Ćiri: "Nikad ispričana priča"
© Facebook

Premijerom filma o legendarnom treneru Miroslavu Ćiri Blaževiću - “Nikad ispričana priča”, autora Sabahudina Topalbećirevića, otvoren je 10. međunarodni sportski simpozij “SIMPOSAR SARAJEVO".

Dokumentarac, koji je trajao sat i 27 minuta, obogaćen je govorima 30 velikana fudbala kako iz Bosne i Hercegovine tako i šire. Film govori o Ćirinom životu, teškom odrastanju u Travniku i surovosti Drugog svjetskog rata. Priča se i o Ćirina dva brata koja su poginula ali i o siromaštvu i bijedi. Bilo je tu mjesta i o stazama uspjeha kojima je Ćiro hodio od Švicarske, Hrvatske ali i BiH.

- Film je izuzetno emotivan. Traje sat i 27 minuta. Bit će u Ćirinom stilu izjava, kojima će se svako smijati. Ima oko 30 sagovornika, a govori o teškom Ćirinom odrastanju kao i velikom bogatstvu koje je stekao zahvaljujući nogometu. Ono što sam zaključio je da Ćiro u ovim poznim godinama daleko najviše voli Bosnu i Hercegovinu. On jedostavno BiH, Sarajevo i Travnik stavlja ispred svega, rekao jeTopalbećirević na konferenciji za medije održanoj dan prije same premijere. 

/Facebook


 

komentari (0)