Sajam poduzetništva EXPO 2020 u Dubaiju: Pozivamo sve privrednike iz BiH da dođu

VIJESTI 05.10.2021, 11:12 05.10.2021, 11:16
Sajam poduzetništva EXPO 2020 u Dubaiju: Pozivamo sve privrednike iz BiH da dođu
© Internet

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić ovih dana boravi u Dubaiju gdje je u finalnim pregovorima s organizatorima za učešće Bosne i Hercegovine na prestižnom sajmu poduzetništva EXPO 2020.

Prethodnih dana Delić je javio da je Paviljon Bosne i Hercegovine otvoren za posjetitelje istakavši tada da je funkcionalan, te da predstoji još da se ispuni sadržajima koji će biti jedinstvena promocija privrede i turističkih potencijala kojima će se BiH predstaviti svijetu tokom narednih šest mjeseci.

Delić je u jučerašnjoj izjavi za BHRT poručio da je sve spremno za skori odlazak bh. predstavnika na sajam, te pozvao poduzetnike i privrednike iz cijele Bosne i Hercegovine da se pripreme za odlazak u Dubai.

- Pozivamo sve naše privrednike iz cijele Bosne i Hercegovine da se pripreme i da dođu na EXPO 2020 i predstave prije svega Bosnu i Hercegovinu, a onda i svoje poslovne aktivnosti. Idealna je prilika da se okrenemo budućnosti i donesemo nove vrijednosti u Bosnu i Hercegovinu, kazao je Delić.

Još jednom je istakao da je ovo prilika koja se ne propušta, kao i da vjeruje da će sredstva koja je Kanton Sarajevo uložio u odlazak Bosne i Hercegovine na EXPO 2020 Dubai dugoročno biti značajna investicija za državu, prenosi AA.

komentari (0)