Turski prodajni lanac nastavlja ekspanziju na Balkanu

Navodi se da je Grayder u potrazi za partnerstvom u zemljama kao što su Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Bugarska, Srbija, Estonija, Finska, Slovenija, Slovačka i Švedska, gdje je i prije imao trgovine, kao i u novim zemljama...

EKONOMIJA 01.06.2021, 11:11
Turski prodajni lanac nastavlja ekspanziju na Balkanu

Međunarodni lanac trgovine obućom i dodacima sa sjedišetm u Turskoj Greyder, do kraja godine planira otvoriti šest novih trgovina na Balkanu.

Kako piše portal Retailsee, Greyder ima 91 trgovinu u Turskoj i 30 trgovina u različitim zemljama. Greyder će, prema pisanjima medija, svoje prodavnice otvoriti u novoizgrađenim trgovačkim centrima. Jedna od njih je u trgovačkom centru Priština, koji će se graditi na Kosovu, a druga će biti u trgovačkom centru East Gate u Skoplju.

Burak Esis, Greyderov menadžer za međunarodnu prodaju, najavio je da je tvrtka početkom 2022. godine u partnerskim pregovorima s poduzetnicima u Albaniji i Crnoj Gori.

Navodi se da je Grayder u potrazi za partnerstvom u zemljama kao što su Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Bugarska, Srbija, Estonija, Finska, Slovenija, Slovačka i Švedska, gdje je i prije imao trgovine, kao i u novim zemljama.

Greyder, jedna od vodećih marki u Turskoj sa 60-godišnjim iskustvom, proizvodi gotovo dva miliona pari cipela godišnje i pruža mogućnosti zapošljavanja za više od 1.400 ljudi.

komentari (0)