Prosinečki novi selektor fudbalera Crne Gore

Robert Prosinečki će 4. februara potpisati ugovor, nakon čega će biti predstavljen na konferenciji za novinare zakazanoj za 13 časova u Kući fudbala, saopšteno je iz Fudbalskog saveza Crne Gore

Fudbal 02.02.2024, 14:22
Prosinečki novi selektor fudbalera Crne Gore
© AA

 Izvršni odbor Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) danas je imenovao hrvatskog trenera Roberta Prosinečkog za selektora “A“ reprezentacije. Novi selektor izabran je jednoglasnom odlukom članova IO i sa njim će biti potpisan ugovor na godinu dana, saopšteno je iz FS Crne Gore.

“Prosinečki će 4. februara potpisati ugovor, nakon čega će biti predstavljen na konferenciji za novinare zakazanoj za 13 časova u Kući fudbala. Hrvatski stručnjak je sedmi selektor u istoriji našeg nacionalnog tima i na tom mjestu naslijediće Miodraga Radulovića. Prethodno su 'sokolove' sa klupe predvodili Zoran Filipović, Zlatko Kranjčar, Branko Brnović, Ljubiša Tumbaković i Faruk Hadžibegić“, naveli su iz FS Crne Gore.

Nakon blistave igračke karijere hrvatski stručnjak 2006. godine, kao pomoćnik Slavenu Biliću u reprezentaciji Hrvatske, započinje trenersku karijeru tokom koje je vodio Crvenu zvezdu, Kayseri, Denizli, Olimpiju, Rudeš, a bio je selektor Azerbejdžana i Bosne i Hercegovine.

Prosinečki će na klupi Crne Gore debitovati u prijateljskoj utakmici sa selekcijom Bjelorusije, koja će se odigrati 21. marta 2024. godine u Antaliji.

Sljedeće sedmice, Prosinečki će prisustvovati žrijebu grupa UEFA Lige nacija i saznati ko su protivnici “sokolova“ u ligi “B“ ovogodišnjeg izdanja najmlađeg takmičenja za nacionalne timove.

komentari (0)