Rade Krunić: Edin Džeko imao važnu ulogu u mom dolasku u Fenerbahce

Razgovarao sam sa Edinom Džekom i Mihom Zajcem. Pričali su mi i o atmosferi i navijačima. S nestrpljenjem sam čekao ovaj trenutak da se pridružim Fenerbahceu, poručio je Krunić

Fudbal 15.01.2024, 14:18
Rade Krunić: Edin Džeko imao važnu ulogu u mom dolasku u Fenerbahce
© AA

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Rade Krunić izjavio je da je sretan što je postao novi fudbaler turskog Fenerbahcea te je otkrio da je kapiten reprezentacije, ali i kluba iz Istanbula Edin Džeko odigrao važnu ulogu u njegovom transferu iz Milana. 

Krunić je u Fenerbahce stigao kao posuđen igrač uz opciju otkupa ugovora, a za klupsku televiziju je otkrio da je tokom pregovora o transferu mnogo puta razgovarao sa Džekom.

“Naročito ovog mjeseca, želio sam što prije doći u Fenerbahce. Džeko je također želio da budem ovdje. Generalno mi je pričao veoma lijepe stvari o Fenerbahceu. Veoma sam sretan što sam ovdje, baš kao i on“, rekao je Krunić.

Zahvalivši se navijačima Fenerbahcea na dobrodošlici i podršci, 30-godišnji veznjak Krunić je rekao da su i navijači željeli njegov dolazak, baš kao što je to i on želio.

“Razgovarao sam sa Edinom Džekom i Mihom Zajcem. Pričali su mi i o atmosferi i navijačima. S nestrpljenjem sam čekao ovaj trenutak da se pridružim Fenerbahceu“, poručio je Krunić.

komentari (0)