Selektor Maroka: Došli smo na prvenstvo da promijenimo predrasude o Africi

Selektor Maroka Walid Regragui rekao je u Dohi da će njegov tim nastojati da eliminiše Francusku sa Svjetskog prvenstva

Fudbal 13.12.2022, 16:15 13.12.2022, 16:18
Selektor Maroka: Došli smo na prvenstvo da promijenimo predrasude o Africi
© AA

Uoči njihovog sučeljavanja sa Francuskom u polufinalu Svjetskog prvenstva u Kataru, Maroko teži da ispiše historiju prolaskom u finale svjetskog turnira.

Selektor Maroka Walid Regragui rekao je u Dohi, glavnom gradu Katara, da će njegov tim nastojati da eliminiše Francusku sa Svjetskog prvenstva u srijedu.

- Svaki put su ljudi očekivali da će naš tim biti eliminisan, ali mi smo još uvijek tu. Sanjamo da osvojimo Svjetsko prvenstvo, rekao je Regragui, prenosi Anadolija.

Meč svog tima protiv Francuske u polufinalu, selektor Maroka opisao je kao "tešku" utakmicu.

- Nastavit ćemo da igramo ambiciozno i da pravimo iznenađenja, rekao je Regragui.

Kako je kazao 47-godišnji selektor, njegov tim nastoji promijeniti mentalitet Afrikanaca prema Svjetskom prvenstvu, dodajući da je reprezentacija Maroka pokazala cijelom svijetu da afrička fudbalska reprezentacija može doći do polufinala Svjetskog prvenstva. 

- Došli smo ovdje da promijenimo predrasude koje okružuju afrički kontinent. Mnogi vjeruju da nam je dosta dolaskom u polufinale, ali to nije naše mišljenje, rekao je Regragui.

Maroko je postao treća reprezentacija izvan Evrope i Južne Amerike koja se plasirala u polufinale Svjetskog prvenstva, nakon Sjedinjenih Američkih Država 1930. i Južne Koreje 2002. godine.

komentari (0)