Tehničkoj školi u Tutinu uručena CNC mašina donacija TIKA-e

Donacija će u velikoj mjeri unaprijediti kvalitet izvođenja nastave u tutinskoj Tehničkoj školi, a učenicima mašinske struke će služiti za primjenu teorije i sticanje praktičnog znanja.

Region 16.11.2022, 14:43 16.11.2022, 15:49
Tehničkoj školi u Tutinu uručena CNC mašina donacija TIKA-e
© AA

Turska agencija za saradnju i koordinaciju (TIKA) donirala je Tehničkoj školi u Tutinu CNC mašinu, za potrebe izvođenja nastave u toj obrazovnoj ustanovi. Vrijednost donacije je oko 50 hiljada eura, prenosi Anadolija.

Svečanosti organizovanoj u sandžačkoj opštini Tutin povodom uručenja donacije, prisustvovali su i koordinator TIKA-e u Srbiji, Mehmet Mete Anac te konzul Turkiye u Novom Pazaru, Basar Basol.

Kako je navedeno iz Generalnog konzulata Turkiye, donacija će u velikoj mjeri unaprijediti kvalitet izvođenja nastave u tutinskoj Tehničkoj školi, a učenicima mašinske struke će služiti za primjenu teorije i sticanje praktičnog znanja.

Turkiye na taj način investira u obrazovanje i mlade, s ciljem da se oni obrazuju i da u svojim mjestima nakon završene škole i kvalitetnog obrazovanja unaprjeđuju lokalnu industriju i ekonomski razvijaju svoj kraj.

Identičnu donaciju TIKA je uručila i Tehničkoj školi u Novom Pazaru.

komentari (0)